|
Elmalı Poğaça |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9695
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
3,179 defa indirildi / yazdırıldı
|
ÜSTÜ İÇİN:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
ELMALI HARÇ İÇİN:
3 adet elma
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı ceviz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın
MALZEMELERİ:
125 gr yumuşak margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyin. Şeker, ceviz içi ve tarçınla karıştırın. Bir kapta yoyurt, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu yoğurarak, yumuşak bir hamur elde edin. Ufak parçalar kopararak, poğaça gibi elmalı harç koyarak biçimlendirin. Tepsiye dizerek 150 derecede üzeri kızarmadan pişirin. Pudra şekeri ve tarçınnı karıştırarak, poğaçalara serpin.
|
Elmalı poğaça |
|
Perihan Erek
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17021
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
5,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi için:
3. adet elmanın rendesi,
4 çorba kaşığı tozşeker,
biraz tarçın.
Hamuru için:
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı karbonat,
aldığı kadar un,
üzerine serpmek için pudraşekeri
önce rendelenmiş elmaları, tarçın ve şekeri uygun bir tencereye alın. Elmalar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin.
Hamuru, tüm malzeme ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamına gelene kadar bir süre yoğurun. Bu poğaçayı yaparken, hamurda dikkat etmeniz gereken nokta, içine kattığınız margarinin eritilmiş değil, oda sıcaklığında bir süre bekletilerek yumuşatılmış olmasıdır. Daha sonra büyücek birer ceviz iriliğine getirdiğiniz hamurları ufak ufak açarak bir el büyüklüğünde hamur parçaları elde edin.
İçine elmalı içi doldurun ve rulo haline getirin. Hazırladığınız minik ruloları yağladığınız tepsiye dizin. (Yaklaşık 12 adet olacak poğaçaları çok sıkışık dizmeyin çünkü piştikçe büyüyeceklerdir.) Soğuk fırına vereceğiniz elmaları poğaçaları soğuduktan sonra üzerlerine istediğiniz kadar pudraşekeri dökerek servis yapabilirsiniz.
ML® Tatlı S Çörek için tıklayın ML® Çeyrek Poğaça için tıklayın
|
Elmalı Poğaça |
|
Şi'ra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43396
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2009
2,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 küçük paket eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
İçi için:
4 adet ekşi elma rendesi
4 çorba kaşığı toz şeker
4 kaşık dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Karbonatla elenmiş unun ortasını açınız, yağları ve yoğurdu ilave ederek hamur yapınız, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle veya merdane ile, yarım santimetre kalınlığında yuvarlaklar açınız. Aralarına elmalı içi koyarak kapatınız. Yağlı fırın tepsisine dizip, orta ısıda pişirip, üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapınız.
ML® Kakaolu Tatlı Poğaça için tıklayın ML® Latin Çöreği için tıklayın
|
Elmalı Poğaça |
|
Dara'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc51621
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1+1/2 paket kabartma tozu
1 paket margarin
2 adet yumurta
2 adet orta boy elma
1 çay kaşığı tarçın
1 fincan kırılmış fındık
1 fincan toz şeker
Hamuru için; un, pudra şekeri, kabartma tozu, margarin ve yumurta bir kabın içinde karıştırılarak yoğrulur.
İçi için; elmalar soyularak kuşbaşı şeklinde doğranır ve şekerle birlikte kavrulur. Ocaktan indirdikten sonra tarçın ve fındık da ilave edilir.
Hamur merdane ile açılarak yuvarlak küçük kalıplarla bastırılır. Hamur, içine elma karışımı konulduktan sonra kenarlarından poğaça biçiminde kapatılır.
185 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirilip soğutulduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilir ve servis tabaklarına alınır.
ML® Paket Poğaçası için tıklayın
ML® Mısır Unlu Poğaça (görsel)
|
Elmalı Poğaça |
|
sarı kafa
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc118447
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2016
1,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için:
3 adet orta boy tatlı elma
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
2 çay kaşığı toz tarçın
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
3 çay kaşığı toz tarçın
Eritip ılıttığınız margarini ve yoğurdu derin bir kaba koyup sıvıyağı ilave ettikten sonra kabartma tozunu serpiştirin. Son olarak unu da azar azar ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak ve elinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur elinize yapışırsa birkaç kaşık daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında bekletin. Diğer taraftan, soyduğunuz elmaları derin bir kaba rendeleyin. Üzerine tozşeker, toz tarçın ve çekilmiş ceviz içini serpiştirip karıştırarak bir kenarda bekletin. Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Hamurların üzerine bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine elmalı harçtan yarımşar yemek kaşığı koyup D şeklinde koparttıktan sonra bastırarak uçlarını yapıştırın. Fırın tepsisini fındık büyüklüğündeki yumuşak margarinle yağlayıp hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Poğaçaları 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında kenarları hafifçe kızarıncaya kadar, 30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak poğaçaları hazırlayıp bir tabağa koyduğunuz tarçınlı pudra şekerine bulayın. Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
|
Elmalı Poğaça |
|
gazo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2014
Mesajlar: 60 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc132879
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2018
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 şişe maden suyu(meyveli tercih ettim)
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket yaş maya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Arası için:
2-3 elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Pudra şekeri
Arası için:
100 gr. yumuşak margarin
Maya şeker ve ılık suyu yoğurma kabına alıp mayayı eritelim. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalayalım. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim küçük bir tencereye alıp toz şeker ve tarçını ekleyelim elmalar yumuşayana kadar pişirip ateşten alalım. Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük 5 veya 6 adet beze yapalım. Tezgahımızı hafif unlayalım bezeleri merdane ile tabak büyüklüğünde açalım aralarına yumuşak margarin sürerek üst üste sıralayalım ve tekrar merdane ile açıp hamuru büyütelim. Büyüttüğümüz hamuru üçgen dilimlere bölelim ve içlerine elmalı harcımızdan koyup klasik elmalı kurabiye gibi saralım. Hamur bitene kadar aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Hamurları yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim ve tepside 10-15 dakika dinlendirip önceden ısınmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapalım.
|
Elmalı Poğaça |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162762
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:
4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Pudra şekeri
Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvı yağ ve 3 çorba kaşığı pudra şekerini karıştırın. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edin. İyice yoğurun. Hamurdan 10 adet beze koparın. Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve cevizi pişirin. Bezeleri merdaneyle hafifçe açın. Yuvarlak ve büyük kalıplarla kesin. İçlerine elmalı harçtan koyun. Poğaça şeklinde kapatın. 170 derece fırında yarım saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.
|
Elmalı Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177321
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 paket kuru maya
125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
Yarım çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı un (Ben tam 4.5 bardak kullandım
Elmalı harç için:
2 adet orta boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
İçi için:
Elmalı harç
Sürülebilir çikolata
Marmelat ya da reçel isterseniz kullanabilirsiniz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı süt
Üzerine serpmek için:
Pudra şekeri
Elmalı harç için 2 adet orta boy elmayı rendeleyip tavaya alalım orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra 2 kaşık şeker ekleyelim (elmalar ekşiyse 3 kaşıkta olur)
Şeker eriyince altını kapatalım soğuyunca 1 çay kaşığı tarçın ekleyip karıştıralım.
Ilık sütü yoğurma kabına alıp içine kuru maya ve şekeri ekleyip, karıştırıp 5 dakika bekleyelim yumuşamış margarin ya da tereyağı tuz ve yumurta beyazını ekleyip karıştıralım.
Son olarak kontrollü bir şekilde unu ilave edelim. Yumuşak ele yapışmayan hamur olsun hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda 1 saat mayalandıralım. (akşamdan yoğurup sabaha kadar buzdolabında mayalandırabilirsiniz).
Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar bir yoğurup havasını alalım tezgaha un serpip oklava ile açalım.
Bir bıçak ile uzun üçgenler keselim geniş olan kısma çikolata ya da elmalı harçtan koyup kenarlarını katlayıp rulo şeklinde saralım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerini kapatıp 15 -20 dk tepsi mayası yaptıralım.
Yumurta sarısının içine 2-3 yemek kaşığı süt ekleyip fırça ile ponçiklerin üzerine yavaşça sürelim.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız ponçiklerin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim. İşte bu kadar!
|
|