Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çilekli Pasta Tarifleri > Elmalı Profiterol (5 adet - 96,970 defa bakıldı)

Elmalı Profiterol


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Elmalı Profiterol

Kabul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc6482
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
2,552 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay fincani hindistancevizi
1 paket potibor biskuvi
4 adet elma
1 paket kakaolu puding
2.5 su bardagi sut

Elmalarin kabuklarini soyup, rendeleyin. Biskuvileri robottan gecirin. Pudra sekeri ile elmalara ekleyin. Yogurun. Hazirladiginiz elmali hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin. Hindistancevizine bulayip, kubbe seklinde servis tabagina dizip, buzdolabinda 20 dakika bekletin. Kakaolu pudingi sutle pisirip, sogutun. Profiterolun uzerine dokup, fistikla susleyip servis yapin.



Elmalı Profiterol

Altaylı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2015
Mesajlar: 24
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc111835
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015
1,548 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket bebe bisküvisi
2 adet rendelenmiş elma
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı kakao
1 küçük paket 80 gram bitter çikolata
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı

Öncelikle sosu için gereken malzemeleri bir tencereye koyup pişmeye bırakın. Bu ardada bisküvileri ezip toz gibi yapın. Ceviz ve diğer malzemeleri koyun, bu harçtan toplar yapıp servis tabağına dizin. Üzerine sosu gezdirip ikram edin.



Elmalı Profiterol

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145739
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
1,034 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket pötibör bisküvi
4 adet tatlı elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sos
Hindistancevizi

Elmaları soyup rendeleyin.
Pötibör bisküviyi elinizle çok toz gibi olmayacak şekilde kırıp elmaların üzerine ekleyin.
Cevizi irice dövün ve tarçınla birlikte elmalara ilave edin.
Hepsini karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirin.
Bu esnada çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.
Sosu ocağın üzerinde soğuttuktan sonra buzdolabından çıkardığınız topların üzerine hepsi kaplanacak şekilde yayın.
Hindistancevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.



Elmalı Profiterol

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160032
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı




3 orta boy elma
1 paket bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Çikolata sosu için:
2 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket çikolata (bitter yada sütlü çikolata)

Öncelikle işe çikolata sosunu hazırlayarak başlayın.
Çikolata haricinde bütün malzemeleri küçük bir tencereye alın ve mikserle çırpın.
Sonra ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırın ve pişirin.
Koyulaşınca ocağı kapatıp içine çikolataları kırın ve içinde erimesini bekleyin.
Kabuk tutmaması için ılık olana kadar ara ara karıştırın.
Hazır olan çikolata sosunu bir kenarda bekletin.
Bir kabın içine 3 elmayı kabuklarını soyup rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.
Üzerine 1 paket bisküviyi iyice ufalayın ve ceviz ile tarçın ekleyin.
Karışımı iyice yoğurun ve ele yapışmaz hale geldiği zaman ufak ufak toplar yaparak yuvarlayın.
Servis yapacağınız tabağa alın ve üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirin.



Elmalı Profiterol

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164757
Gönderme Tarihi: 10.May.2022
159 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet elma
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tepeleme tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin;
1 su bardağından az süt
Yarım paket çikolata sosu
Süslemek İçin;
Toz antepfıstığı

Elmalarımızın kabuklarını soyalım, çekirdek kısımlarını temizleyelim ve rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
Daha sonra kilitli poşetimize bisküvileri alalım ve merdane yardımı ile un haline getirelim.
Un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi derin bir kaba alalım, üzerine rendelediğimiz elmaları ekleyelim.
İsteğe bağlı olarak tarçın, ceviz gibi malzemeler ekleyelim ve kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan kaşık yardımı ile alalım ve elimiz ile yuvarlayalım. Bu aşamada profiterollerinizi istediğiniz boyutta yapabilirsiniz.
Şekil vererek servis tabağına dizdiğimiz profiterollerin üzerinin kurumaması için, streç film ile kapatalım ve yaklaşık 30 dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
Profiterolümüzün sosu için; uygun bir tencereye sütü ve çikolata sosunu alalım, karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen çikolata sosumuzu ocaktan alalım ve soğuması için ayrı bir kaseye alalım.
Dinlenen tatlılarımızı dolaptan çıkartalım ve kaşık yardımı ile çikolata sosundan dökelim.
Dilediğimiz şekilde süslediğimiz elmalı profiterollerim servise hazır.






Elmalı Profiterol Tarifleri Çilekli Pasta Tarifleri



(5 adet Elmalı Profiterol 96,970 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort