|
Elmalı Profiterol |
|
Kabul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc6482
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay fincani hindistancevizi
1 paket potibor biskuvi
4 adet elma
1 paket kakaolu puding
2.5 su bardagi sut
Elmalarin kabuklarini soyup, rendeleyin. Biskuvileri robottan gecirin. Pudra sekeri ile elmalara ekleyin. Yogurun. Hazirladiginiz elmali hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin. Hindistancevizine bulayip, kubbe seklinde servis tabagina dizip, buzdolabinda 20 dakika bekletin. Kakaolu pudingi sutle pisirip, sogutun. Profiterolun uzerine dokup, fistikla susleyip servis yapin.
|
Elmalı Profiterol |
|
Altaylı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc111835
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2015
1,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket bebe bisküvisi
2 adet rendelenmiş elma
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı kakao
1 küçük paket 80 gram bitter çikolata
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Öncelikle sosu için gereken malzemeleri bir tencereye koyup pişmeye bırakın. Bu ardada bisküvileri ezip toz gibi yapın. Ceviz ve diğer malzemeleri koyun, bu harçtan toplar yapıp servis tabağına dizin. Üzerine sosu gezdirip ikram edin.
|
Elmalı Profiterol |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145739
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2019
1,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket pötibör bisküvi
4 adet tatlı elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sos
Hindistancevizi
Elmaları soyup rendeleyin.
Pötibör bisküviyi elinizle çok toz gibi olmayacak şekilde kırıp elmaların üzerine ekleyin.
Cevizi irice dövün ve tarçınla birlikte elmalara ilave edin.
Hepsini karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirin.
Bu esnada çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.
Sosu ocağın üzerinde soğuttuktan sonra buzdolabından çıkardığınız topların üzerine hepsi kaplanacak şekilde yayın.
Hindistancevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.
|
Elmalı Profiterol |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160032
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
342 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy elma
1 paket bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Çikolata sosu için:
2 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket çikolata (bitter yada sütlü çikolata)
Öncelikle işe çikolata sosunu hazırlayarak başlayın.
Çikolata haricinde bütün malzemeleri küçük bir tencereye alın ve mikserle çırpın.
Sonra ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırın ve pişirin.
Koyulaşınca ocağı kapatıp içine çikolataları kırın ve içinde erimesini bekleyin.
Kabuk tutmaması için ılık olana kadar ara ara karıştırın.
Hazır olan çikolata sosunu bir kenarda bekletin.
Bir kabın içine 3 elmayı kabuklarını soyup rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.
Üzerine 1 paket bisküviyi iyice ufalayın ve ceviz ile tarçın ekleyin.
Karışımı iyice yoğurun ve ele yapışmaz hale geldiği zaman ufak ufak toplar yaparak yuvarlayın.
Servis yapacağınız tabağa alın ve üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirin.
|
Elmalı Profiterol |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164757
Gönderme Tarihi: 10.May.2022
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet elma
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tepeleme tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin;
1 su bardağından az süt
Yarım paket çikolata sosu
Süslemek İçin;
Toz antepfıstığı
Elmalarımızın kabuklarını soyalım, çekirdek kısımlarını temizleyelim ve rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
Daha sonra kilitli poşetimize bisküvileri alalım ve merdane yardımı ile un haline getirelim.
Un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi derin bir kaba alalım, üzerine rendelediğimiz elmaları ekleyelim.
İsteğe bağlı olarak tarçın, ceviz gibi malzemeler ekleyelim ve kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan kaşık yardımı ile alalım ve elimiz ile yuvarlayalım. Bu aşamada profiterollerinizi istediğiniz boyutta yapabilirsiniz.
Şekil vererek servis tabağına dizdiğimiz profiterollerin üzerinin kurumaması için, streç film ile kapatalım ve yaklaşık 30 dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
Profiterolümüzün sosu için; uygun bir tencereye sütü ve çikolata sosunu alalım, karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen çikolata sosumuzu ocaktan alalım ve soğuması için ayrı bir kaseye alalım.
Dinlenen tatlılarımızı dolaptan çıkartalım ve kaşık yardımı ile çikolata sosundan dökelim.
Dilediğimiz şekilde süslediğimiz elmalı profiterollerim servise hazır.
|
|