Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Enginar Dolması (Aydın) (2 adet - 11,323 defa bakıldı)

Enginar Dolması (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginar Dolması (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175769
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

5 orta boy enginar (yapraklı olarak bütün halde)
250 gr pirinç
3 adet limon
1 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı

Baş kısımları kesilen enginar yapraklarının ucu da hafifçe kesilir, kötü yaprakları atılır ve iç tüylü kısımları kesilerek dolma yapmaya hazır hale getirilir.
Bütün halde su, limon suyu ve un ile hazırlanan karışıma alınırlar. Bu su karışımı enginarların kararmasını engelleyecektir.
Dolma içi için yeşil maydanoz ve dereotu ince ince doğranır. Kabukları alınan soğanlar da aynı şekilde ince ince doğranır. Pirinç yıkanır, süzgüde bekletilir.
Derin bir karıştırma kabına süzülen pirinç alınır, üzerine soğan, maydanoz ve dereotu eklenir.
Zeytinyağı ilave edilerek harmanlanır.
Enginarlar bekletildikleri sudan çıkarılır, fazla suları alınır. Yayvan, geniş bir tencereye yerleştirilir. Yapraklar iyice açılarak, iç harç ile doldurulur. Enginarların sapları da temizlenerek tencere içine alınır. Enginarların bir parmak altında kalacak şekilde tencereye sıcak su ile bir limonun suyu eklenir. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika kadar pişirilir.
Yarım saat dinlendirilerek. Ilık ya da soğuk servis edilir.

Not: Aydın enginarının kalbine pirinç, taze soğan ve dereotu çok yakışır.



Enginar Dolması (Aydın)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116931
Gönderme Tarihi: 17.May.2016
1,765 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

5 Adet enginar göbeği
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet limon
3 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı dolma fıstığı
4-5 Adet soğan
1 Yemek kaşığı kuş üzümü
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz
½ Demet nane ya da 1 yemek kaşığı kuru nane
Şeker
Tuz

Pirinç sıcak su ile ıslatılıp 15 dakika dinlendirilir, bir tencereye dolma fıstığı konup zeytinyağında pembeleştirilir. İnce doğranan soğan eklenir ve sotelenir, pirinç süzüldükten sonra soğana katılır ve 5 dakika kavrulur. Tuz, şeker, kuş üzümü ve sıcak su konarak kısık ateşte suyu kalmayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınan pirinç soğutulur ve maydanoz, dereotu, nane ilave edilir ve iyice karıştırılır. Diğer tarafta enginar göbekleri limonlu suda 10 dakika haşlanır ve bir tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan pirinç harcı enginar göbeklerine doldurulur. Sıcak su, limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı tepsiye konur. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve 15 dakika pişirilir. Enginarlar yumuşayınca ateşten alınır ve soğutulur. Dolmalar servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.







Enginar Dolması (Aydın) Tarifleri Ege Yemekleri



(2 adet Enginar Dolması (Aydın) 11,323 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort