Kısa URL: https://ml.md/lc161914
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı
Öncelikle enginarı soğuk suda güzelce yıkayın. Bu noktada suyun tüm yaprakların arasına girdiğine özen göstermeliyiz. Enginarı bir süre su içerisinde bekletmek de faydalıdır. Güzelce temizlenen enginarı soyma ve kesme işlemine geçebiliriz. Bunun için enginarı çanak haline getirmek gerekir. Enginarı üst kısımdan iki parmak kadar keserek soyma işlemine geçilir.
Enginarın soyulma ve kesilme işlemlerinin dikkatli yapılmasında fayda var. Çünkü enginar, sert bir forma sahiptir. Öncelikle enginarın baş kısmını bir miktar kesin ve sap kısmını rendeleyin. Sebzenin alt kısmından çıkan beyaz yerler yenilebilen kısımlardır, İç kısmında ise tüylü ve çiçeksi bir form vardır. Bu kısmı, bir kaşıkla enginardan ayırın. Tüylü kısmı aldıktan sonra sebzenizin yenilecek bölümü ortaya çıkacaktır.
Enginarın yapraklarını tek tek soyun. Soyduktan sonra bir süre limonlu su içinde bekletin. Bu şekilde sebzenizin kararmasını engellemiş olursunuz. Temizleme ve soyma işlemlerinden sonra enginarınızı dilediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc167234
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
Enginar temizlerken eldiven kullanın. Enginarı yan tarafında sıkıca tutarak, elinizle gövde ucunu kaplayın, enginarın üst kısmını 1/2 inç kadar kesin (dikenli ucun bir kısmını dilimleyin).
Enginarlar oksitlenir ve çok çabuk kahverengiye döner. Yarım limonu kesilen yüzeye sürterek veya limonlu su dolu bir kâseye koyarak bunu önleyebilirsiniz.
Enginar sapını dik durması için tabana yakın bir yerden kesin. Kesilen ucu yarım limonla ovun.
Tabanın etrafındaki daha küçük sert yaprakları, çekerek veya bir bıçakla dilimleyerek çıkarın ve enginarı soğuk akan su altında yıkayın, aralarında olabilecek toprak parçalarını almak için yaprakları ayırın.
Mutfak makası kullanarak yaprakların dikenli kısımlarını kesin. Parmaklarınızı kullanarak yaprakları mümkün olduğunca ayırın.
Enginarı en kolay pişirme tekniği buhar yöntemidir.