Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Enginarlı Bulgur Pilavı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Enginarlı Bulgur Pilavı

hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc74702
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,239 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet enginar çanağı
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3,5 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Limonlu suyun içinde bulunan enginarlar 8-10 parçaya kesilir, tekrar suya atılır. Soğan çentilir, tereyağında kavrulur. Üzerine salça ve yıkanmış bulgur katılır. Suyundan alınarak enginarlar ilave edilir. 3 dakika kadar kavrulur. Sonra tuz ve su eklenir. Kapak kapatılır, kaynayınca 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra sofraya getirilir.


Enginarlı Bulgur Pilavı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc90174
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2013
1,639 defa indirildi / yazdırıldı




4 çanak enginar küp küp doğranmış
1 adet yemeklik doğranmış, kuru soğan
1 su bardağı pilavlik bulgur
2 bardaktan kaynamış su
1 avuç cam fıstığı
1 yemek kaşığı margarin
1 avuç kıyılmış dereotu
½ limonun kabuğunun rendesi

Yayvan bir tencerede margarini kızdırın. Soğanları tencereye koyup sararıncaya kadar kavurun. Fıstıkları da ekleyip, fıstıklar hafif pembelesinceye kadar kavurmaya devam edin. En son küp küp doğranmış enginarları da ekleyip, enginarlar hafif yumuşayınca kadar kavurun. Bu noktada kaynamış suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 7-8 dakika sonra enginarları kontrol edin. Tamamen yumuşamışlarsa, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesinden bir tutam ve bulguru suya atıp tencerenin kapağını kapatın. İyice kaynadıktan sonra altını kısıp, tüm suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra kapağı kapalı 10 dakika demlenmeye bırakın. Doğranmış dereotu ve kalan limon kabuğu rendesi ile harmanlayıp, servis tabaklarına alın.


Enginarlı Bulgur Pilavı

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc148079
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
506 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1,5 su bardağı kırılmamış bulgur
2 su bardağı sıcak su
500 gr bebek enginar
100 gr taze iç bakla
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Baklanın kabuklarını soyup temizleyin. Dereotunu temizleyip yıkayarak incecik kıyın. Enginarı soğuk sudan geçirip süzün ve tam ortan ikiye kesin (Enginarlar büyükse dörde bölün). Zeytinyağını pilav tenceresine alıp üzerine bulguru ekleyin ve iyice kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu bulgura ekleyip bakla ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın. 10 dakika orta ateşte, ardından enginar ve dereotunu ilave edip kapağını kapatarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kapağı açıp malzemeyi karıştırın ve kapağı tekrar kapatıp servisten önce en az 5 dakika dinlendirin.







Enginarlı Bulgur Pilavı Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri



(3 adet Enginarlı Bulgur Pilavı 55,614 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort