|
Enginarlı Bulgur Pilavı |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc74702
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet enginar çanağı
2 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3,5 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Limonlu suyun içinde bulunan enginarlar 8-10 parçaya kesilir, tekrar suya atılır. Soğan çentilir, tereyağında kavrulur. Üzerine salça ve yıkanmış bulgur katılır. Suyundan alınarak enginarlar ilave edilir. 3 dakika kadar kavrulur. Sonra tuz ve su eklenir. Kapak kapatılır, kaynayınca 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra sofraya getirilir.
|
Enginarlı Bulgur Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc90174
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2013
1,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çanak enginar küp küp doğranmış
1 adet yemeklik doğranmış, kuru soğan
1 su bardağı pilavlik bulgur
2 bardaktan kaynamış su
1 avuç cam fıstığı
1 yemek kaşığı margarin
1 avuç kıyılmış dereotu
½ limonun kabuğunun rendesi
Yayvan bir tencerede margarini kızdırın. Soğanları tencereye koyup sararıncaya kadar kavurun. Fıstıkları da ekleyip, fıstıklar hafif pembelesinceye kadar kavurmaya devam edin. En son küp küp doğranmış enginarları da ekleyip, enginarlar hafif yumuşayınca kadar kavurun. Bu noktada kaynamış suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 7-8 dakika sonra enginarları kontrol edin. Tamamen yumuşamışlarsa, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesinden bir tutam ve bulguru suya atıp tencerenin kapağını kapatın. İyice kaynadıktan sonra altını kısıp, tüm suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra kapağı kapalı 10 dakika demlenmeye bırakın. Doğranmış dereotu ve kalan limon kabuğu rendesi ile harmanlayıp, servis tabaklarına alın.
|
Enginarlı Bulgur Pilavı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148079
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
506 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1,5 su bardağı kırılmamış bulgur
2 su bardağı sıcak su
500 gr bebek enginar
100 gr taze iç bakla
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Baklanın kabuklarını soyup temizleyin. Dereotunu temizleyip yıkayarak incecik kıyın. Enginarı soğuk sudan geçirip süzün ve tam ortan ikiye kesin (Enginarlar büyükse dörde bölün). Zeytinyağını pilav tenceresine alıp üzerine bulguru ekleyin ve iyice kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu bulgura ekleyip bakla ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın. 10 dakika orta ateşte, ardından enginar ve dereotunu ilave edip kapağını kapatarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kapağı açıp malzemeyi karıştırın ve kapağı tekrar kapatıp servisten önce en az 5 dakika dinlendirin.
|
|