|
|
ENGİNARLI KÖFTE |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20259
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Enginar
4-5 Dal maydonoz
6 Çorba kaşığı kıyma
1 Sivri biber
1 Yumurta
1 Su bardağı bezelye
1/2 dilim bayat ekmek içi
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
4 Orta boy domates
1/2 Çay kaşığı karabiber
Tencereye 2 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. Enginarı yıkayıp, sapını ve çanak yapraklarını keserek, çiçek yatağını kaşıkla temizleyiniz. Tencereye koyup 15 dakika pişiriniz.
soğan, maydanoz, tuz, karabiber ilave edip yoğurunuz.
Enginarı fırına dayanıklı servis tabağına yerleştiriniz. Köfteyi 6 eşit parçaya bölüp avuç içinde yuvarlayınız. Üsten bastırarak yassıltıp enginarın çiçek yatağına koyunuz. Üzerine daire şeklinde kesilmiş domates dilimi ve ortasına halka şeklinde kesilmiş biberi yerleştiriniz. Kalan domatesi küçük doğrayıp bezelye ile beraber enginarın etrafına düşeyiniz. Yağ ve haşlama suyunu ilave edip orta hararetli fırında yarım saat pişiriniz.
|
Enginarlı Köfte |
|
yel iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc92279
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
3 adet havuç
10-12 adet arpacık soğan
5 adet enginar
1 su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayıp kenara alın. Diğer taraftan, havuçları temizleyip uzunlamasına dörde bölün ve 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Enginarları üçgen parçalar halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp arpacık soğan, havuç ve bezelyeyi ilave edin. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında enginarı ekleyin. Birkaç dakika kavurup suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Enginarlar yumuşamaya başlayınca ocaktan alın. Hazırladığınız köfteleri bir fırın tepsisine dizin. Üzerine sebzeli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler pişene kadar tutup servis yapın.
|
Fırında Enginarlı Köfte |
|
hak
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc125799
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2017
887 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet enginar (küçük boy)
6 yemek kaşığı yağ
1 adet limon suyu
500 gr kıyma
2 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı galete unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 tutam kıyılmış maydanoz
6 orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
2 tutam tuz
Bir kaç tane kekik yaprak
2 kase Kaşar peyniri rende
Ayıklanmış yıkanmış enginarları yağı, limon suyu ve tuz katılmış suda ağzı kapalı pişirelim.
Kıymayı kaba alalım. Soğanı rendeleyelim, kabartma tozu, tuz, baharatlar, süt, kıyılmış maydanoz, galeta unu ve yağı katıp köfteyi yoğuralım. Tercihen bir gece dinlendirelim.
Enginarların içi kadar yuvarlak köfteler yapalım. tavada yağda şöyle bir çevirelim yani arkalı önlü hafif kızartalım.
Pişmiş enginarların suyunu süzüp yağlanmış fırın kabına dizelim. Enginarların her yerine fırçayla yağ sürelim. Üzerlerine köfteleri dizelim.
Sos için çukur kaba yağı alalım, ısınınca 5 rende domates ve tuz ilave edip pişirelim. Kıvam almaya başlayınca salçasını ilave edelim az pişirip suyunu ilave edelim. Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alıp kekik katalım. Ilıyınca köfteli enginarların üzerine bolca dökelim. Üzerine yuvarlak şekilde kesilmiş domates dilimleri bırakıp önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürelim. Mis kokular gelince üzerine rende kaşar peyniri serpip peynir eriyene kadar fırında tutup hiç bekletmeden servise sunalım.
|
|
ENGİNARLI KÖFTE Tarifleri Köfteler
|
|