2 adet enginar
Yeteri kadar su
Yarım limonun suyu
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Pul biber
Tuz
Hamuru için:
2 su bardağı un
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı yaş maya
Bir tutam toz şeker
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Enginarları limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan hamuru için unu geniş bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, yaş maya, toz şeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Haşlanmış enginarları küp doğrayın. Soğanı ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuz katıp sote edin. Kenara alıp ılıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarına parmağınızla bastırıp yapıştırın. Kenarlarını hamur ruleti ile kesin. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis yapın.
|