|
Erik Soslu Milföylü Pasta |
|
hilal özer
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc135570
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2018
659 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet milföy hamuru
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şekeri
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet köpürtürülmüş şanti
4 yemek kaşığı margarin
Üzeri için:
1 su bardağı pudra şekeri
1 kase mürdüm eriği
2 yemek kaşığı toz şeker
Milföy hamurlarını tezgaha yerleştirerek 4 tanesinin uçlarını birleştirecek şekilde üstüste getirerek sana ile yağlanmış tepsiye diziyoruz diğer 4 taneyide uçlarını üstüste getirip birleştirerek tepsiye alıyoruz kabarmasınlar diye çatal batırıyoruz önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz kreması için önce sütü tencereye döküyoruz daha sonra şekeri unu nişastayı ve vanilyayı ilave edip çırpma teli ile çırpıyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuyunca köpürttüğümüz şantiyi ilave edip tekrar çırpıyoruz krem şanti torbasına hazırladığımız kremayı koyuyoruz daha sonra sosunu hazırlamak için erikleri 2 ye bölü çekirdeklerını çıkartıp doğrayıcıya alıyoruz toz şeker ilave edip parçalıyoruz pişen milföylerı çıkartyıyoruz 1. sırayı tabağa alıyoruz üzerine krema sıkıyoruz diğer milföyude üzerine yerleştiriyoruz tekrar krema sıkıyoruzz böylelikle pastamız dılımlenecek hale gelıyor pastamızı dılımleyerek üzerıne pudra şekerini ilave edip erik sosunu üzerine döküyoruz.
|
Erik Soslu Milföy Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161550
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2021
379 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet milföy hamuru
3 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Erik sos için:
6 adet siyah erik
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı su
Erik sos için, çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş erik, tozşeker ve suyu tencereye alın. Yumuşayana dek pişirip blenderden geçirin. Milföy hamurlarını fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Krema için ayrı bir yerde süt, tozşeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. İki adet pişmiş milföy hamurunu yan yana koyup, üzerlerine birer kat milföy daha koyun. Soğuk kremayı sıkma torbasına alıp, yarısını milföylerin üzerine sıkın. Kalan milföyleri de üzerine kapatıp, yeniden krema sıkın. Erik sos gezdirip servis yapın.
|
|