15-20 adet Anjelik erik
1.5 yemek kaşığı esmer şeker
2 tatlı kaşığı un
Hamur için:
150 gr un
50 gr esmer toz şeker
1 paket vanilya
100 gr soğuk tereyağı
Erikleri önce dörde, sonra ortadan ikiye kesin. şeker ve unla karıştırın ve fırına girecek kaba alın. Hamur için unu eleyin, şeker ve vanilya ilave edin. Ardından soğuk tereyağını parça parça ekleyin, ezerek tek bir hamur haline getirmeden avuç içinizde yuvarlayarak parça parça eriklerin üzerine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc159895
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
200 gram un
125 gram küp küp doğranmış tereyağı
50 gram pudra şekeri
50 gram badem unu
100 gram esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın
900 gram kırmızı erik (ikiye kesilmiş)
1 portakal (suyu ve kabuğu)
50 gram file badem
Un ve tereyağını büyük bir kaba alın. Parmaklarınızla birbirini sürterek ekmek kırıntılarına benzeyen bir karışım yapın. Badem unu, pudra şekeri, esmer şekerin yarısını (50 gr.) ve tarçını ekleyin. Karıştırın.
Üstüne birkaç damla su serpiştirin. Topak topak bir görüntü elde edene kadar çatalla karıştırın. Karışımı 10 dakika buzluğa atın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kullanacağınız fırın kabını yağlayın. Kabın tabanına tek bir sıra halinde erikleri yerleştirin. Portakalın suyunu üstüne eşit miktarda dökün.
Esmer şekerin kalan yarısını rendelediğiniz portakal kabuklarıyla karıştırın. 1 çay kaşığı tarçını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Eriklerin üstüne serpiştirin.
Buzluktan çıkardığınız hamuru eşit miktarda eriklerin üzerine serpiştirin. Üstüne bastırmamaya özen gösterin, file bademle süsledikten sonra biraz esmer şeker serpiştirin.
Önceden ısıttığınız fırında 30 dakika piştikten sonra crumble'ınız yemeye hazır! Crumble sıcak olacak şekilde dondurmayla servis etmenizi öneririz.