Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > Erikli Limonlu Piliç (2 adet - 86,121 defa bakıldı)

Erikli Limonlu Piliç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Erikli Limonlu Piliç

zülküf
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.07.2013
Mesajlar: 44
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc90731
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2013
2,044 defa indirildi / yazdırıldı




2 ÇORBA TEREYAĞI
4 ADET PİLİÇ GÖĞÜS ETİ
2 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
4 ADET MÜRDÜM ERİĞİ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ADET SOĞAN
1 ADET LİMON
TUZ
KARABİBER

Tavuk suyunu kaynatın. Erikleri kaynayan tavuk suyunda haşlayın. Eriklerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Tavuk suyuna erik kabuklarını ilave edip, orta ateşte yarım su bardağı kalana kadar kaynatın. Tavuk suyunu süzüp, bir tencereye koyun. İkiye böldüğünüz erikleri ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte 2 dakika kaynatıp ılımaya bırakın. Bir tavada tereyağını eritin, piliç göğsünü,halka şeklinde doğranmış soğanı,tuz ve kara biberi ekleyip,et hafif sararana kadar sote edin.Piliçleri bir tepsiye yerleştirin.Aralarına erikleri dizin.Limonu halka şeklinde dilimleyip erik ve piliçlerin üzerine yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında piliç eti yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Erikli piliçleri servis tabağına alın.Üzerine limon dilimlerini dizin.Tencerede kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın.


Erikli Limonlu Piliç

cin Ali
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc30685
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2008
2,504 defa indirildi / yazdırıldı




4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış, yaklaşık 500 g)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
4 mürdümeriği (tavuk suyunda 1 dakika haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra bir kenara ayrılmış; çekirdekleri çıkarılarak, her biri 2'ye kesilmiş)
2 tatlı kaşığı tozşeker
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış)
8 ince limon dilimi

Ayırdığınız mürdümeriği kabukları ve tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, sıvıyı 15 d (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sıvıyı tel süzgeçten bir kâseye süzdükten (süzgeçte kalan posaları atın) sonra, yeniden tencereye koyup, 2'ye kesilmiş erikleri ve tozşekeri ekleyerek.
kısık ateşe oturtun. Sıvıyı 1 dakika tıkırdatıp, tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın. Fırınınızı 190 °C'a ısıtın.
Bir fırın kabına tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin. Eriyince piliç göğüslerini koyup, 2 dakika sote edin. Sonra altüst edip, tuz ve karabiberi serperek, arpacık soğanlarını ekleyin. Tenceredeki yarım erikleri delikli kaşıkla alıp, göğüslerin arasına yerleştirin. Tenceredeki pişme suyunu da kaba boşaltıp, her piliç göğsü üstüne 2 limon dilimi koyun.
Kabı üstünü örtmeden fırına verip, piliç göğüslerini esnekleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, delikli spatulayla göğüsleri ve erikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, üstlerindeki limon dilimlerini yeniden fırın kabındaki sosa yerleştirin. Tabağın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, göğüslerin ve eriklerin sıcak kalmalarını sağlayın. Fırın kabını orta ateşe oturtup, içindeki sosu yaklaşık 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar (5 - 7 dakika) kaynatın. Kabı ateşten alıp, limon dilimlerini delikli kaşıkla çıkararak, yeniden piliç göğüsleri üstüne yerleştirin. Erikleri tabaktaki göğüslerin çevresinde düzenleyip, sos'u göğüslerin ve eriklerin üstüne gezdirerek, servis yapın.






Erikli Limonlu Piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(2 adet Erikli Limonlu Piliç 86,121 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort