|
|
Erikli Limonlu Piliç |
|
cin Ali
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc30685
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2008
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış, yaklaşık 500 g)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
4 mürdümeriği (tavuk suyunda 1 dakika haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra bir kenara ayrılmış; çekirdekleri çıkarılarak, her biri 2'ye kesilmiş)
2 tatlı kaşığı tozşeker
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış)
8 ince limon dilimi
Ayırdığınız mürdümeriği kabukları ve tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, sıvıyı 15 d (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sıvıyı tel süzgeçten bir kâseye süzdükten (süzgeçte kalan posaları atın) sonra, yeniden tencereye koyup, 2'ye kesilmiş erikleri ve tozşekeri ekleyerek.
kısık ateşe oturtun. Sıvıyı 1 dakika tıkırdatıp, tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın. Fırınınızı 190 °C'a ısıtın.
Bir fırın kabına tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin. Eriyince piliç göğüslerini koyup, 2 dakika sote edin. Sonra altüst edip, tuz ve karabiberi serperek, arpacık soğanlarını ekleyin. Tenceredeki yarım erikleri delikli kaşıkla alıp, göğüslerin arasına yerleştirin. Tenceredeki pişme suyunu da kaba boşaltıp, her piliç göğsü üstüne 2 limon dilimi koyun.
Kabı üstünü örtmeden fırına verip, piliç göğüslerini esnekleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, delikli spatulayla göğüsleri ve erikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, üstlerindeki limon dilimlerini yeniden fırın kabındaki sosa yerleştirin. Tabağın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, göğüslerin ve eriklerin sıcak kalmalarını sağlayın. Fırın kabını orta ateşe oturtup, içindeki sosu yaklaşık 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar (5 - 7 dakika) kaynatın. Kabı ateşten alıp, limon dilimlerini delikli kaşıkla çıkararak, yeniden piliç göğüsleri üstüne yerleştirin. Erikleri tabaktaki göğüslerin çevresinde düzenleyip, sos'u göğüslerin ve eriklerin üstüne gezdirerek, servis yapın.
|
Erikli Limonlu Piliç |
|
zülküf
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc90731
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2013
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 ÇORBA TEREYAĞI
4 ADET PİLİÇ GÖĞÜS ETİ
2 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
4 ADET MÜRDÜM ERİĞİ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ADET SOĞAN
1 ADET LİMON
TUZ
KARABİBER
Tavuk suyunu kaynatın. Erikleri kaynayan tavuk suyunda haşlayın. Eriklerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Tavuk suyuna erik kabuklarını ilave edip, orta ateşte yarım su bardağı kalana kadar kaynatın. Tavuk suyunu süzüp, bir tencereye koyun. İkiye böldüğünüz erikleri ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte 2 dakika kaynatıp ılımaya bırakın. Bir tavada tereyağını eritin, piliç göğsünü,halka şeklinde doğranmış soğanı,tuz ve kara biberi ekleyip,et hafif sararana kadar sote edin.Piliçleri bir tepsiye yerleştirin.Aralarına erikleri dizin.Limonu halka şeklinde dilimleyip erik ve piliçlerin üzerine yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında piliç eti yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Erikli piliçleri servis tabağına alın.Üzerine limon dilimlerini dizin.Tencerede kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın.
|
|
Erikli Limonlu Piliç Tarifleri Çulluk Tarifleri
|
|