Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > Erişte (Aksaray) (2 adet - 63,265 defa bakıldı)

Erişte (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Erişte Yapımı (Aksaray)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc153485
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2020
782 defa indirildi / yazdırıldı




1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Çay Bardağı İrmik
2 Kg Un
10-12 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

Yoğurma kabına irmik dökülür, üzerine ılık süt ilave edilip 4 saat bekletilir. Aksaray yöresinde erişte bazı evlerde irmiksiz de hazırlanıyor.
İrmikler şiştikten sonra kabın içine un, tuz ve yumurta karıştırılır ve yoğrulur. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerine zeytinyağı dökülür, sert bir kıvama gelince üzerine nemli bir bez örtülüp 1 saat beklenir.
Dinlenen hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır, yaklaşık 2 mm kalınlığında açılır ve üstüne nemli bir bez serilir.
Diğer yufka bezin üzerine serilir ve ilk açılan yufka ters yüz edilir. Bazı evlerde yufkalar sac üzerinde kısa bir süre tepsertilerek kurutulur.
5-10 dakika sonra ilk açılan yufkanın kesimine başlanır. Kibrit çöpü şeklinde kesilen erişteler üzerine un serpilen temiz bez üzerine yayılır ve 2 gün boyunca bekletilir. Gün içinde erişteler karıştırılarak havalandırılır.
Kuruyan erişteler bez torbanın veya cam kavanozun içinde saklanır.



Erişte (Aksaray)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38233
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2009
3,011 defa indirildi / yazdırıldı




Aksaray Valiliği

Yufka hamur ince uzun bir şekilde kesilerek güneşte kurutulur. Daha sonra kavrulur ve makarna yerine kullanılır.







Erişte (Aksaray) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet Erişte (Aksaray) 63,265 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort