Kullanılacak malzeme:
12 bardak (3 lt) su,
1 kg 250 gr dana eti,
1 havuç,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz kökü,
1 diş sarımsak,
1/4 pırasa,
1 çorba kaşığı tuz.
Yapılışı:
Tencereye su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak, tuz ve et konduktan sonra tencere kapağı açık olarak ateşe konur. Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınır ve et yumuşak bir duruma gelinceye kadar hafif bir ateşte birbuçuk saat kadar kaynatılır. Et pişince bir tabağa çıkarılır. Kalan su ince bir süzgeçten geçirilerek yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilir. Elde edilecek suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir.
|