|
|
Et Suyu (Dana etinden) |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10368
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
12 bardak (3 lt) su,
1 kg 250 gr dana eti,
1 havuç,
1 baş soğan,
1 demet maydanoz kökü,
1 diş sarımsak,
1/4 pırasa,
1 çorba kaşığı tuz.
Yapılışı:
Tencereye su, kabuğu soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarımsak, tuz ve et konduktan sonra tencere kapağı açık olarak ateşe konur. Su ısınınca yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınır ve et yumuşak bir duruma gelinceye kadar hafif bir ateşte birbuçuk saat kadar kaynatılır. Et pişince bir tabağa çıkarılır. Kalan su ince bir süzgeçten geçirilerek yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilir. Elde edilecek suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir.
|
DANA ETİ SUYU |
|
serap71
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc46095
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010
2,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 kilo sığır eti (kabadan)
1 adet kereviz
1 adet havuç
15 bardak su
1 baş soğan
Tuz
YAPILIŞI
Büyük bir tencereye yıkanmış sebzeler ve onbeş bardak su ile yıkanmış et konularak kaynamaya bırakılır. Tencerenin üzerinde toplanan köpük bir kevgirle alınır. Et hafif ateşte iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tülbentten süzülür. Bu elde edilen et suyu pilav ve çorbalarda kullanılır. Doktor tavsiye etmişse hastalara da içirilir.
|
|
Et Suyu (Dana etinden) Tarifleri Toyga Çorbası Tarifleri
|
|