|
Etli Brüksel Lahanası |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155539
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021
390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşbaşı dana eti
Brüksel lahanası
Sıcak su
Kuru soğan
Kırmızı kapya biber
Biber salçası
Limonun suyu
Tuz
İstenen baharatlar
Önce Brüksel lahanalarının saplarından ayırın ve uzunlamasına ikiye bölüp yıkayıp süzgeçte bekletin. Geniş bir tencereye etleri koyup, orta ısılı ateşte zeytinyağını ekleyin etleri kavurun. Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin, sıcak suyu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Etler suyunu tamamen çekince salçayı, ince halka doğranmış kapya biberi ve Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin. Sık sık karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin. Tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Etli Brüksel Lahanası |
|
serinsu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100682
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
1,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr kuzu kuşbaşı
500 gr brüksel lahanası
1 adet havuç
250 gr arpacık soğanı
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
Eti margarinle hafif kavurun. Üzerine 1 bardak su ekleyip düdüklü tencerede 10 dk haşlayın. Ayrı tencerede margarinle sebzeleri soteleyin. Salcayi ekleyip kavurun. Haşlanan eti üzerine döküp sebzeler yumusayincaya kadar pişirin. Nohut ekleyip bir taşım kaynatın.
|
Etli Brüksel Lahanası |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65093
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. brüksellahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz, nane, karabiber
Eti, suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip, 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp, karıştırın.
Fotoğraf "gül sel" tarafından gönderildi. 21.01.2016
|
PARÇA ETLİ BRÜKSELLAHANASI |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23594
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Brüksellahanası
300 gr nohut
2 soğan
et suyu
300 gr parça et
3 kaşık tereyağı
tuz
Lahanalar ve akşamdan suda beklemiş, nohutlar haşlanır. Bir tencereye kızdırılmış yağda soğan, ve et konup kavrulur. Su ve tuz ilave edilip kaynatılır. Brüksellahanası ve nohut ilave edip pişirilir.
Not: Kaşık sokmadan sallayarak pişirmek gerekir.
|
ETLİ BRÜKSEL LAHANASI |
|
feryal arıklı
Aşçı
Kayıt: 26.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22215
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
2,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg Brüksel lahanası
250 gr kuşbaşı et
1 havuç
2 patates
1 soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
4-5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın. Soğanı soyup kıyın. Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup dörde kesin.
Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin. Suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Etler yumuşayınca havuç, patates ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin. 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "nilperi" tarafından gönderildi. 07.09.2014
|
Etli Brüksel Lâhanası |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7802
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram brüksel lâhanası
2 adet orta boy kuru soğan
300 gram yağsız kuşbaşı et
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kahve fincanı sıvıyağ
karabiber
yeterince tuz
Uygun bir tencerede kuşbaşı etleri biraz sıcak su ekleyip haşlayalım. Başka bir tencerede sıvıyağ ile birlikte ince doğranmış soğanları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra brüksel lâhanalarını ekleyip diriliklerini kaybedene kadar 2 dakika ara ile karıştırarak kavuralım. İçine haşlanmış etleri, nohudu, karabiberi ve tuzu ekleyip, sebzelerin üzerini hafif aşacak kadar sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra ılık olarak servise sunalım.
|
|