Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bamya Tarifleri > Etli Brüksel Lâhanası (6 adet - 254,676 defa bakıldı)

Etli Brüksel Lâhanası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Brüksel Lâhanası

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7802
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,244 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram brüksel lâhanası
2 adet orta boy kuru soğan
300 gram yağsız kuşbaşı et
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kahve fincanı sıvıyağ
karabiber
yeterince tuz

Uygun bir tencerede kuşbaşı etleri biraz sıcak su ekleyip haşlayalım. Başka bir tencerede sıvıyağ ile birlikte ince doğranmış soğanları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Domatesler suyunu çektikten sonra brüksel lâhanalarını ekleyip diriliklerini kaybedene kadar 2 dakika ara ile karıştırarak kavuralım. İçine haşlanmış etleri, nohudu, karabiberi ve tuzu ekleyip, sebzelerin üzerini hafif aşacak kadar sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirelim. Piştikten sonra ılık olarak servise sunalım.


ETLİ BRÜKSEL LAHANASI

feryal arıklı
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 26.02.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc22215
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2008
2,881 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg Brüksel lahanası
250 gr kuşbaşı et
1 havuç
2 patates
1 soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
4-5 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın. Soğanı soyup kıyın. Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup dörde kesin.
Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin. Suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Etler yumuşayınca havuç, patates ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin. 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Fotoğraf "nilperi" tarafından gönderildi. 07.09.2014


PARÇA ETLİ BRÜKSELLAHANASI

turfanda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc23594
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,526 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Brüksellahanası
300 gr nohut
2 soğan
et suyu
300 gr parça et
3 kaşık tereyağı
tuz

Lahanalar ve akşamdan suda beklemiş, nohutlar haşlanır. Bir tencereye kızdırılmış yağda soğan, ve et konup kavrulur. Su ve tuz ilave edilip kaynatılır. Brüksellahanası ve nohut ilave edip pişirilir.

Not: Kaşık sokmadan sallayarak pişirmek gerekir.


Etli Brüksel Lahanası

yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
Kısa URL: https://ml.md/lc65093
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,472 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. brüksellahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz, nane, karabiber

Eti, suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip, 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp, karıştırın.


Fotoğraf "gül sel" tarafından gönderildi. 21.01.2016


Etli Brüksel Lahanası

serinsu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc100682
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
1,825 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr kuzu kuşbaşı
500 gr brüksel lahanası
1 adet havuç
250 gr arpacık soğanı
1 kase haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz

Eti margarinle hafif kavurun. Üzerine 1 bardak su ekleyip düdüklü tencerede 10 dk haşlayın. Ayrı tencerede margarinle sebzeleri soteleyin. Salcayi ekleyip kavurun. Haşlanan eti üzerine döküp sebzeler yumusayincaya kadar pişirin. Nohut ekleyip bir taşım kaynatın.


Etli Brüksel Lahanası

finito
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc155539
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı




Kuşbaşı dana eti
Brüksel lahanası
Sıcak su
Kuru soğan
Kırmızı kapya biber
Biber salçası
Limonun suyu
Tuz
İstenen baharatlar

Önce Brüksel lahanalarının saplarından ayırın ve uzunlamasına ikiye bölüp yıkayıp süzgeçte bekletin. Geniş bir tencereye etleri koyup, orta ısılı ateşte zeytinyağını ekleyin etleri kavurun. Yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyin, sıcak suyu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Etler suyunu tamamen çekince salçayı, ince halka doğranmış kapya biberi ve Brüksel lahanalarını tencereye ekleyin. Sık sık karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin. Tuz, baharatlar ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.







Etli Brüksel Lâhanası Tarifleri Bamya Tarifleri



(6 adet Etli Brüksel Lâhanası 254,676 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort