Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Etli Ekmek (4 adet - 501,201 defa bakıldı)

Etli Ekmek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Ekmek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc109653
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2015
2,278 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
Ilık su
100 gram tereyağı
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet soğan rendesi
Tuz
Karabiber
1 fincan su

50 gram kıymayı, 1 adet soğan rendesini, tuzu, karabiberi ve 1 fincan suyu karıştırarak içi hazırlayın. Unu eleyin, tuzu, kabartma tozunu, sıvıyağı ve suyu da ekleyerek hamur yapın. Hamuru 15 dakika bekletin. Bezelere ayırın. Hamurları oklava ile açın. Açılan yufkanın yarısına hazırlanan içten koyup, kapatın. Teflon tavada veya saçta önlü arkalı her iki tarafını 100 gram tereyağı ile yağlayarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Etli Ekmek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121165
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
1,914 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

500 g. koyun kıyması
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
100 g.tereyağı
1 demet ince kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar

Pide hamuru için;
1 su bardağı ılık su
42 g. yaş maya
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yaş mayayı bir su bardağı ılık suyla karıştırarak eritin ve derin bir kaba aktarın. Tuzu ve elenmiş unu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanıp dinlemesi için 1 saat kadar bekletin. Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Diğer taraftan, içini hazırlamak için; kıyma, çok ince doğranmış soğan, yumuşamış yağ, maydanoz, tuz, kimyon ve yenibaharı derin bir kapta karıştırın. Üzerine kabuğu soyulup çok ince kıyılmış domates ve biberi ekleyip iyice karıştırıp, yoğurun. Mayalanmış hamur parçalarını tezgahta küçük tabak büyüklüğünde yuvarlaklar halinde açın. İçlerine hazırladığınız etli harçtan koyup, uçlarını çekerek kayık şekli verin. Uzun şekildeki hamurları yarım saat daha dinlendirin. İyice kabaran pideleri hafif un sepilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Etli ekmekleri 5 dakika önceden ısıtıp 220 dereceye alt üst konuma ayarladığınız fırında kenarları sarı-kahverengi oluncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.



Etli Ekmek

dost yürek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.02.2017
Mesajlar: 29
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc123211
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2017
1,354 defa indirildi / yazdırıldı




www.vzug.com

Hamur için:
500 g un
1½ çay kaşığı tuz
20 g yaş maya, veya 7 g toz maya
1,75 dl süt
1,75 dl su
İçi için:
500 g kıyma, kuzu veya dana
2 soğan, küçük küçük doğranmış
2 domates, küçük küpler halinde doğranmış
2 uzun yeşil sivri biber, yarıya kesilmiş, çekirdekleri çıkartılmış, ince şeritler halinde kesilmiş
½ demet düz yapraklı maydanoz, ince doğranmış
1¼ çay kaşığı tuz
Ayçiçek yağı
Maydanoz, kalın doğranmış
Rendelenmiş acı biber

Un ve tuzu bir kapta karıştırın. Maya, süt ve suyu ekleyin, karıştırın, yumuşak, pürüzsüz bir hamur şeklinde yoğurun. Oda sıcaklığında üstü örtülü şekilde yaklaşık 1½ saat boyunca iki kat hacme ulaşana kadar bekletin veya hamuru bir kabın içinde fırına sürün ve iki kat hacme ulaşana kadar 30 °C sıcaklıkta yaklaşık 45 dakika buharlayın.
Kıyma, soğan, domates, biberlerin yarısı, maydanoz ve tuzu homojen bir şekilde karıştırın.
Hamuru dört parçaya bölün, biraz unla yakl. 5 mm incelikte oval olarak açın. Kıyma karışımının ¼ bölümünü hamurların 2 cm kenarına kadar dağıtın.
Kenarlarını katlayın ve iyice bastırın. Yağ sürün. Etli ekmekleri pişirme kağıdıyla kaplanmış iki paslanmaz çelik tepsiye koyun. Kalan biberleri üstüne dağıtın.
1. ve 3. raftaki tepsiyi sıcak fırına koyun. Fırınlayın.
Maydanoz ve acı pul biberle birlikte servis edin.



Etli Ekmek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159308
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
3 su bardağı un
Yeteri kadar ılık su
Tuz
İçi için:
400 gram dana kıyma (kaburga bölgesinden)
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Tereyağı

Öncelikle hamur için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurdan 10 eşit beze ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde incecik açın. İç malzeme için kıymayı derin bir kaba alın. İçine rendelenmiş soğan, su, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın (sulu bir kıvam olması gerekiyor). Açtığınız yufkalardan birinin yarısına iç harçtan koyup, yayın ve diğer yarısını üzerine kapatın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve sacda veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü-arkalı pişirin.Üzerine tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.







Etli Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri



(4 adet Etli Ekmek 501,201 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort