|
|
Etli Ravioli |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63964
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011
4,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Harcı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
350 gr sığır kıyması (iki kez çekilmiş)
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
250 gr domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)
60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri (ince rendelenmiş)
2 yumurta (iyice çırpılmış)
Hamuru:
250 gr ravioli hamuru (iki ince yufka halinde açılmış)
Harcı yapmak için, tereyağı ve rafine yağı büyük bir tencereye koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı koyup 8-10 dakika, arasıra karıştırarak, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Kıymayı ekleyip 8 dakika, rengi hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz.
Et suyu, tuz, biber ve domatesi katıp, sık sık karıştırarak 10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içindekileri küçük bir tencerenin üstüne yerleştirilmiş ince süzgeçten bastırmadan süzünüz. Tenceredeki sıvıyı bir kenara bırakınız. Süzgeçte kalanları orta boy bir kaseye koyup, peynir ve yumurtaları katarak tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız. Hazırladığınız bu harcı bir kenara bırakınız.
Raviolileri ravioli tarifine uygun olarak harçla doldurup pişirerek süzünüz. (Ravicliler pişerken, küçük tencereye süzdüğünüz harcın pişme suyunu orta ateşte, arasıra karıştırarak ısıtınız).
Süzülmüş raviolileri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, ısıttığınız sosu üstüne dökerek servis ediniz.
|
Etli Ravioli |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123638
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Hamur için:
Un 300 gr
Yumurta (sarısı) 260 gr (13 adet)
Tuz ( isteğe göre )
İçi için:
Dana eti 100 gr
Kuzu eti 200 gr
Soğan 50 gr
Yumurta 50 gr (1 adet)
Tereyağı 30 gr
Taze maydanoz 10 gr
Taze kişniş 10 gr
Sarımsak 5 gr
Rendelenmiş hindistancevizi 1 gr
Su 1 Lt
Tuz
Baharatlar
Önce içi hazırlayın ve yeşilliği bıçakla doğrayın. Et, soğan, sarımsak ve tereyağı kıyma makinesi ile kıyma haline getirin, yumurta, yeşillik, tuz ile baharatları ekleyin ve homojen hale getirin.
Hamur hazırlanışı: ayrı kapta un ile yumurta sarısını karıştırarak ve tuz ekleyerek hamuru hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 0,2 cmlik kalınlığına kadar açın ve 5 cmlik kareler şeklinde kesin. Her karenin içine biraz iç koyun ve üstüne diğer kareyi koyun. Kenarlarını iyice kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su dökün ve tuz ekleyin. Kapağı kapatın. MAKARNA uşuna basın, pişirme süresi 8 dakikadır. Başlat tuşuna basın. Sinyal sesinden sonra hazırladığınız ravioliyi içine koyun ve kapağı kapatın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
|
Etli Ravioli Tarifleri Gnocchi Tarifleri
|
|