|
Etli Türlü |
|
Eylül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2005
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc414
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2005
42,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. et
250 gr. taze fasulye
3 adet patlıcan
2 kaşık tereyağı
200 gr. bamya
250 gr. kabak
150 gr. dolmalık biber
250 gr. domates
2 kuru soğan
tuz
Bir tencere içinde 3 kaşık yağ, kıyılmış soğan, et beraber kavrulur, domates ve su ilave edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Sebzeler temizlenmiş, kesilmiş, yıkanıp süzgece çıkartılır. Tuzlanıp 15 dakika bırakılarak karıştırılır. Birkaç su yıkandıktan sonra süzgeçe çıkarılır. Yarı pişmiş etle beraber pişirilir. Arzu edilirse sebzeler yağda ayrı ayrı öldürülür. Pişecek kaba düzgünce hazırlanır, et ilave edilerek pişirilir.
|
ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19152
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
10,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. et,
250 gr. taze fasulye,
250 gr. taze patlıcan,
250 gr. taze bamya,
250 gr. kabak,
2 adet soğan,
2 adet domates,
3 adet sivri biber,
2 kaşık yağ,
tuz.
Yapılışı:
1- Sebzeleri yıkayıp özelliklerine göre ayıklayıp doğrayınız. (ceviz büyüklüğünde)
2- Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış soğanı, biberi koyunuz.
3- Orta hararetli ateşte soğanlar sararıncaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
4- Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edip 1-2 defa da domatesle kovurunuz.
5- Et hafif kavrulunca sebzelerin hepsi karışık olarak ete ilave ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
ML® Yaz Türlüsü için tıklayın
|
Etli Türlü |
|
düğün ola
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70336
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
3,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Öncelikle eti bir tencerenin içine koyup kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup çok az sıcak su ilave edip 5 -10 dakika pişirin. Etler biraz pişince daha sonra üzerine irice doğranmış kabak, patlıcan ve patatesi koyun. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da ilave edip birlikte 20 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Aynı yemeği isterseniz tavuk eti ile yapabilirsiniz.
|
Etli Türlü |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74318
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Eti kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağını, rendelenmiş soğanı ve salçayı koyup çok az sıcak su ilave ederek 5-10 dakika pişirin. Etler biraz pişince üzerine irice doğranmış kabak, havuç, patlıcan ve patatesi koyun. Ezilmiş sarımsak ve baharatları da ilave edip hep birlikte 20 dakika pişirin.
|
Etli Sebzeli Türlü |
|
toplucan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87415
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2013
3,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 patlıcan
1 kabak
2 havuç
2 patates
1 soğan
300 gram kuzu kuşbaşı
2 defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Bu türlüyü yaparken düdüklü tencereyi tercih ederseniz 10 dakikada sofraya gelebilecek bir yemeğiniz olacaktır. Sebzeleri irice, soğanı yemeklik doğrayın. Et de dahil olmak üzere tüm malzemeyi tencereye çiğden dizip, hiç su koymadan pişirin. Normal tencerede pişirecekseniz 1 su bardağı su eklemeniz yeterlidir. Servis yapmadan önce üzerine bol maydanoz kıyabilirsiniz.
|
Etli Türlü |
|
bin nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99017
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak
3 adet domates
10 adet taze fasülya
4 adet patates
2 adet soğan
300 gr kuzu kuşbaşı
4 yemek kaşığı margarin
1 kaşık salça
yeteri kadar tuz biber
Orta boy bir tencerede, yağ, et ve doğranmış soğanları suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Daha sonra sebzeleri ayıklayın ve bu karışımın üzerine dökerek karıştırın. İsteğinize göre tuzunu ve biberini ilave ediniz. Daha sonra sebzelerin renkleri değişene kadar sote ediniz. Son olarak hazırlanan 4 bardak suyu üzerine dökerek tencerenin kapağını kapatın ve 45 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.
|
Etli Türlü |
|
Eda Şaşma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc140357
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2019
850 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
150 gram kuşbaşı
2-3 adet patlıcan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım kilo fasulye
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet domates
Patlıcanlarınızı yemeklik olarak doğrayıp tuzlu suda yaklaşık 20-25 dakika bekletiniz. Bu uygulama ile patlıcanlarınızın acılığı gidecektir.
Tencerenizi ateşe vererek üç dört yemek kaşığı sıvı yağı dökünüz. Üzerine küp şeklinde doğranan etlerinizi ekleyip kısık ateşte etler suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Yemeklik doğradığınız soğanları da tencereye ilave edip, karıştırınız. Soğanlarımızın rengi döndükten sonra biberleri ve bir diş sarımsağı ekleyip rengi dönene kadar tekrar karıştırınız.
Sonrasında salça, rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırınız. Fasulye, patates, patlıcanı ekleyip tuzu, pul biberi ilave ediniz. Sıcak suyu da ekleyerek orta ateşte pişirmeye bırakınız.
|
Etli Türlü |
|
gülsuyu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc141528
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
749 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram dana kuşbaşı ya da kemikli kuzu eti
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 tane patates
1 tane pırasa
1 tane kereviz
1 tane biber
1 tane patlıcan
1 tane havuç
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz
Bir tencerede yağı eritin ve eti kavurun. Üzerine doğranmış soğanı ve salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından sırasıyla havuç, pırasa, patates, kereviz ve diğer malzemeleri ilave edip onları da kavurun.
Tüm malzemenin üzerine çıkmayacak kadar su koyun, tuzu ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
|
Etli Yaz Türlüsü |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143010
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
939 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karabiber
Tuz
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram taze fasulye
4,5 adet mantar
1 adet patates
1 adet soğan
3 adet domates
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patlıcan
200 gram kuzu kuşbaşı
Soğanı doğradıktan sonra, tencerenin içinde tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra 200 gram kuşbaşı eti ekleyin.
Alaca soyduğunuz kabağı, havuç ve patlıcanı temizleyip doğradığınız fasulye ve mantarı ilave edin. Ardından domatesleri de ekleyin. Karabiber ve tuz koyduktan sonra üzerine 4 su bardağı su dökün.
Etlerin piştiğinden emin oluncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Servis etmeden önce 30-40 dakika kadar dinlendirin.
|
Etli Türlü |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145402
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019
602 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kuşbaşı dana eti
2 adet patlıcan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
500 gram taze fasulye
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 adet domates
Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suya alıp yarım saat kadar bekletin.
Fasulyeleri ayıklayıp doğrayın.
Patatesleri soyup patlıcanlarla aynı boyda doğrayın.
Sıvı yağı tencerede ısıtıp kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Bu esnada soğanları, biberleri ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Etler suyunu çekince soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından biber ve sarımsakları da ekleyip renkleri dönene kadar kavurmayı sürdürün.
Salça ve domates rendesini de ekleyin.
Patates ve fasulyeleri de ilave edin.
Tuz ve kırmızı biberi de ekledikten sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğutmadan servis edin.
|
Etli Türlü |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156885
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kuşbaşı et
2-3 adet patlıcan
3-4 adet domates
2 kuru soğan
Yarım kilo yeşil fasulye
1-2 patates
2_3 adet biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sebzeler doğranıp hazırlanır. Tencereye önce biraz sıvıyağ konur. kurusoganlar piyazlık doğranır ve kavrulur. Eti tencereye alın ve kavurun. Üzerine önce yeşil fasulye koyup birazda su ekleyerek yarım saat pişirin sonra patlıcan üzerine biber, domates, sarımsak ekleyip tuzunu atın ve salçayı bir kasede biraz su ile açıp tencereye ekleyip pişirmeye devam edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
|
|