Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Dondurulma Tarifleri > Evde Kaymak (2 adet - 104,973 defa bakıldı)

Evde Kaymak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Evde Kaymak

müdür
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2010
Mesajlar: 45
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc55981
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2010
2,971 defa indirildi / yazdırıldı




Lezzet bakımından en güzel kaymak inek sütünden yapılandır. Miktarı, manda ve koyun sütlerine oranla az olduğundan, genellikle kaymak, manda ve koyun sütlerinden yapılır; ortalama olarak 5 - 6 kilo sütten 1 kilo kaymak alınır.
Kaymak yapılacak sütü büyük bir tencerede devamlı karıştırarak ve sallayarak kaynatıp büyük kenarlı tepsiye doldurup çok hafif ateşe oturtunuz.
Biraz sonra tepsiyi örterek 5 - 6 saat bırakınız. Kaymak bağlayınca ateşten indirip soğuyunca lüle şekli veriniz.

Not: Evlerde kaymak yapmak için bu yöntem pek kolaydır. Sütevlerinde yapılış şekli çok değişiktir. Kaymak tavaları vardır ve bu tavalara özgü ocaklar yapılmıştır. Fakat yapılış şekli çok zahmetlidir, sütevlerinde bulunmadıkça, araç ve gereçleri görmedikçe tarifle anlatılamaz.


Ev Yapımı Kaymak

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171758
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2023
193 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım lt tam yağlı manda sütü 3 yemek kaşığı ev tereyağı (ev tereyağı veya köy tereyağı çünkü ev tereyağı kaymaktan yapılıyor.) Köy sütü veya manda sütü bulamayanlar tam yağlı hazır süt kullanabilir. Ama ne kadar tam yağlı yazsa da yağı azaltılmış olduğu için içine krema eklemek zorunda kalabilirsiniz. Sütü Bir taşım kaynatın ve tereyağı ekleyin karıştırmaya devam edin. Bu karışımı sıcak sıcak borcama dökün. Derin bir tencereye bolca su ekleyin. Borcamı bu tencerenin üzerine yerleştirin. Terletme ve demleme yöntemi ile kaymak yapılır. Sütün yağ oranını yeteri kadar artırıp kaymak tutmasını bekleyeceğiz. Tencerede ki su kaynamaya başlayınca altını kısın en az 10 saat kısık ateşte kaynatarak bu şekilde tencere üzerinde borcamı demlemeye bırakın. Süt demlendikçe yağı kaymak tutacaktır. Normalde süt tamamen kaymak tutana kadar suyu kaynatmalısınız. Kaymak üstüne kaymak oluşturur böylece çok kalın tabaka kaymak elde edilir, ama bu çok sabır ister. 15 belki 20 saat. Dediğim gibi çok zaman isteyen bir süreç. 10-12 saatin sonunda büyük ölçüde bir kaymak tabakası elde edersiniz. Borcamı tencere üzerinden alıp sarsmadan ılımasını bekleyin. Ilıyınca borcam üzerini streç ile kapatıp buzdolabında 2 gün hiç dokunmadan bekletin. 2 gün sonra borcamdaki kaymağı yorgan iğnesi veya kürdan yardımıyla bir kenarından ayırın. Kaymağı camdan kesince borcamı bir kaba hafifçe eğip kalan sütlerin kaba süzülmesini bekleyin. Kaymak kalan borcamın üzerine yağlı kağıt kapatıp ters çevirin. Yağlı kağıt ve streç film yardımıyla rulo halinde sarıp dilimleyerek tüketebilirsiniz. Artan dilimleri buzlukta saklayıp daha sonra servis edebilirsiniz. Demlendikçe daha yoğun ve kalın kaymak tabakası oluştuğunu görebilirsiniz. Tabi ne kadar uzun süre tencere üzerinde kalırsa o kadar kalın tabaka oluşuyor.







Evde Kaymak Tarifleri Dondurulma Tarifleri



(2 adet Evde Kaymak 104,973 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort