|
|
Evelik Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc72513
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2020
2,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 kase yeşil mercimek
1 kase yarma buğday
1 kase evelik yaprağı
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Tuz
Evelik yapraklarını çok ölmeyecek şekilde haşlayıp süzün.
Mercimekleri de haşlayın ancak fazla yumuşamadan ocaktan alın.
Patates ve soğanı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurun.
Salçayı ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Et suyunu ilave edip çok fazla ısınmadan dövme buğdayı da ekleyin.
Patatesleri ve mercimekleri de çorbaya ekleyin.
Son olarak tuzunu ilave edip buğdaylar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. (Kıvamı koyulaşırsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.)
Sıcak servis edin.
Not: Evelik; Latince adi rumexcrispus olup, kuzukulağıyla ayni aileden, ekşimsi bir tada sahip yeşil bir ot. bazı yörelerde sığırkuyrugu ya da labada diye de adlandirılır. dolması da yapılır.
|
|
Evelik Çorbası Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|