|
Fasulye Diblesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177013
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
181 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Yarım kg taze fasulye
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
Öncelikle fasulyeleri ayıklayın ve küçük küçük doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Bir tencerenin içine zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun. Daha sonra üzerine fasulyeleri ilave edin. Fasulyeleri soğanla birlikte bir kaç dakika kavurun. Domatesleri ekleyin. Güzelce karıştırın ve fasulyeleri kendi suyunda pişirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynatın. Tereyağını ekleyin. Yıkanmış pirinçleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırın. Dibleyi fasulyeli pilav gibi düşünün. Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
|
Taze Fasulye Diblesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166273
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022
165 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze fasulye
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı tuz
2 kaşık tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra 1 cm inceliğinde doğruyoruz. Yıkadıktan sonra yıkama suyuyla birlikte pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı, küp küp doğradığımız domatesi, pirinci ve tuz ekliyoruz. Ardından tencerenin dip kısmına inmeden üst tarafından karıştırıyoruz. Ocağa koyarak 5-10 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Eğer fasulyeniz sertse yarım su bardağı su koyarak pişirebilirsiniz. Piştikten sonra başka bir tavada eritilen tereyağı ve sıvı yağı üzerine gezdirerek altını kapatıyoruz.
|
Fasulye Diblesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158516
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze fasulye
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay bardağı pirinç
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Fasulyeleri iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın.
Yarısını tencereye alın.
Minik doğradığınız soğanları ve yıkayıp süzdüğünüz pirincin üzerine yayıyoruz.
Kalan fasulyeleri de ekliyoruz.
En üste domatesleri, tuz, pul biber, sıvıyağ ve tereyağını da ekleyip ocağa alıyoruz.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıyoruz.
Kendi suyu ile pişiriyoruz.
|
Fasulye Diblesi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146437
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2019
435 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğanı soyup küp küp doğrayın.
Fasulyeleri ayıklayıp enine ince ince doğrayın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp içine soğanları ekleyin.
Soğanları kavurduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
Fasulyeler sotelendikten sonra domatesleri de ekleyin.
Yemeğinize azar azar su ilave edin.
Fasulyeler pişmeye başlayınca pirinçleri ekleyin.
Pirinçlerin üzerine de tuzu ve baharatları da ilave edip gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin.
Pirinçler kabarıp pişince ocağın altını kapatın.
Yemeğinizi oda sıcaklığında demlendirdikten sonra ılık servis edin.
|
Fasulye Diblesi |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143014
Gönderme Tarihi: 26.May.2019
836 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram taze fasulye
100 gram tereyağı
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Taze yeşil fasulyeyi yıkayıp, kaynak suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Soğanları incecik kıyıp, domatesleri küçük küçük doğrayın. Pirinci ılık suda ıslatın. Tereyağının yarısını tencerede eritip, soğanları da ekleyip, kavurun. Domatesleri ilave edip, tuzla beraber kavurun.
Haşlanmış fasulyeleri enine ince ince, 1 santimetrelik parçalar halinde doğrayıp, bu harca ilave edin. Pirinci yıkayıp, süzün ve tencerede pişen yemeğe ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp, 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken üzerine kırmızı pul biber ekleyerek servise sunun.
|
Fasulye Diblesi |
|
bin nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99018
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2014
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı margarin
Yarım kilo taze fasulye
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
Margarini ve ince doğranmış soğanları kavuruyoruz. Haşlanmış ve doğranmış fasulyeyi ilave edip biraz kavuruyoruz. Salçasını da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Sıcak su, pirinç ve tuzunu koyup pişiriyoruz.
Not: Dilerseniz yoğurtla tüketebilirsiniz.
Fotoğraf "altın maske" tarafından gönderildi. 09.09.2020
|
Fasulye Diblesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95884
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2014
1,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pirinç
½ kg fasulye
1 orta boy soğan
2 yumuşak domates
45 biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su veya et/tavuk suyu
Pirinçleri ılık suda 15 dk bekletiniz
Soğan, biber ve fasulyeleri macedoine doğrayarak sırasıyla kavurunuz. Domatesleri concasse usulü hazırlayarak ekleyiniz.
Fasulyeler iyice pişince fasulyelerin ortasını açın, ıslatılmış ve yıkanmış pirinçleri yerleştiriniz.
Kavurma işlemini yaparken yağınızı yakmamalısınız.
Pirinçlerin üstünü fasulye ile kapatarak su ekleyiniz ve kısık ateşte pişiriniz ve demlendiriniz.
Pirinçlerin üzerini tamamen fasulyeyle kapamalısınız böylelikle fasulyelerin suyu pirinçlere geçer ve lezzeti artar.
Pilavınızı servise hazır hale getiriniz.
Not: Fasulyelerin vitamini korumak için önce yıkamalı sonra ayıklayıp doğramalısınız. Fasulye diblesi Karadeniz mutfağına has bir yemektir. Aslında dible bir pişirme tarzıdır. Kimi kaynaklara göre pilav olarak da kabul edilmektedir. Yapılışı bakımından bir çeşit sebzeli pilavdır.
|
|