Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Reyhan Tarifleri > Fasulye Kavurması (12 adet - 333,471 defa bakıldı)

Fasulye Kavurması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulye Kavurması

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc5822
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,460 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. yeşil fasulye,
2 adet kuru soğan,
3 adet domates,
2 adet yumurta,
3 yemek kaşığı tereyağ,

Fasulyeleri ayıklayıp, yarım cm. kalınlığında kıyın. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Tereyağında kavurun. Domatesi rendeleyip ilave edin. Domates kavrulunca tuz ve karabiber ekleyin. Yumurtaları kırıp, hafif karıştırın. Fasulyeleri ekleyip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirip, sıcak servis yapın.

ML® Etli Taze Fasulye (görsel)


Fasulye Kavurması

Jale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc3664
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
3,286 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Sogan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuç
3 Yemek kasigi Tereyağıi

Fasulyelerin kilciklarini ayiklayip yikadiktan sonra süzgece alin. Suyu süzülünce 1 cm genisliginde kiyin. Kaynar tuzlu suda diri kalacak sekilde haslayip süzün.
Tereyağıini tencerede eritip küp seklinde dogranmis soğani ilave ederek kavurun. Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Karisimi bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtalari ilave edip karistirin.
Karisima haslanmis fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kisik ateste suyunu çekinceye kadar pisirin. Servis tabagina alip sicak olarak servis yapin.


ML® Fasulye Kavurması için tıklayın


Taze Fasulye Kavurması

can can
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc44113
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009
3,138 defa indirildi / yazdırıldı




700 gr. taze yeşil fasulye
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
50 gr. tulum peyniri
1 çay bardağı süt
Yeterince tuz

YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayınız. Tuzlu suda tencerenin ağzı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayınız. Eğer tencerenin ağzı açık olarak haşlarsanız fasulyelerin rengi sararır. Yeşil olması için kapağı kapalı tutmalıdır. Suyuna biraz sirke atarsanız sararmasını daha da kesin olarak önleyebilirsiniz. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzünüz. Bir tencerede çok ince çentilmiş sarımsakla haşlanmış fasulyeleri karıştırıp üzerine zeytinyağı döküp, bir iki dakika harlı ateşte çeviriniz. Ateşten alıp ince kıyılmış maydanozları ekleyiniz. Bu ara yumurtaları kırıp çırpınız. Bir çay bardağı sütün içine karıştırıp içine ufalanmış peyniri ilave ediniz. Hepsini çırpıp bütünleşiriniz. Dibi yuvarlak bir tencereye sarımsaklı fasulyeleri koyup üzerine yaptığınız yumurtalı süt karışımını dökünüz. Çok harlı ateş üzerinde yumurtalar katılaşıp fasulyeleri sararana kadar karıştırarak kavurunuz. Hemen sıcak sıcak ikram ediniz.


Fasulye Kavurması

Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38
Şehir: Bakırköy/İSTANBUL
Kısa URL: https://ml.md/lc5398
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,981 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. taze fasulye
100 gr. margarin
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet domates
1 adet yumurta
Karabiber

Fasulyelerin kenarlarını ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
Tencereye margarini koyun. Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavurun daha sonra içine biberleri, domatesleri de küp küp doğrayarak ilave edin.
Fasülyeleri de ekleyerek 5-10 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi koyduktan sonra çırpılmış yumurtayı ilave edin, fasulyelere iyice yedirerek karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.


ML® Fasulye Ograten için tıklayın


FASULYE KAVURMASI

Çeşmelim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.06.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc52597
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2010
2,701 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze fasulye
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Fasulyeleri yıkayın. İki ucunu kopartıp, varsa kılçıklarını ayıklayın. Orta boy bir tencereye alarak su ve tuz ilave edin. Haşlayıp, süzün. Bu arada soğanları balka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alın. Orta hararetteki ateşte soğanları pembeleştirin. Sarımsakları doğrayıp, ilave edin. Fasulyeleri de ekleyin. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Son işlem olarak yumurtaları da ilave edin. Yumurtalar katılaşana dek kavurmaya devam edin. Üzerine karabiber serpip servis yapın.


Fasulye Kavurması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96284
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
2,506 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg fasulye
4 adet iri soğan
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 g yoğurt
3 diş sarımsak

Fasulyeler yıkanıp ayıklanır, doğranır, az suda haşlanır.
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
Fasulyeler tuz ilavesiyle yağı kalıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
Et suyu eklenerek hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
Sarımsaklı yoğurtla servise alınır.

Not: Fasulye kavurmasının genel uygulamasında yumurta mutlaka bulunur. Bazı yörelerde ateşten almaya yakın, taze ve kuru fesleğen ile reyhan üzerine serpiştirilir. Karabiberle tüketilmesi lezzetini olumlu etkiler.



Taze Fasulye Kavurması

irşat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2013
Mesajlar: 28
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc93701
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2013
2,414 defa indirildi / yazdırıldı




Mehtap Aynacı

Yarım kilo taze fasülye
Bir ortaboy patetes
1 adet havuç
2-3 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı

Ayıklanmış ve ortadan 2′ye yada 3′e kırılmış, yıkanmış taze fasülyeleri, kızartmalık şekilde doğranmış patatesleri ve aynı şekilde doğranmış havuçları tuzda eklediğimiz suda haşlıyoruz (annem bunu normalde sadece taze fasülye ile yapar öylede güzel olur). Fasülyenin rengi değişince bir miktar daha haşlanır.
Bir tane alıp kenarda pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Daha sonra makarna süzgecinde süzüyoruz. Boşalan tencereye bi miktar zeytinyağı ile arzu ettiğiniz miktarda sarımsağı (2-3 diş yeterli normalde) doğrayarak hafif kavuruyoruz.
Üzerine haşlanmış sebzelerimzi koyup biraz çeviriyoruz (sarımsakları yakmadan). Bu kısımdada bi miktar damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz.


Taze Fasulye Kavurması

yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc98504
Gönderme Tarihi: 25.May.2014
2,322 defa indirildi / yazdırıldı




YARIM KG TAZE FASULYE
2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
2 ADET YUMURTA
2 ADET SOĞAN
4 ADET DOMATES
4 DİŞ SARIMSAK
TUZ

Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım santim kalınlığında kesin. Domatesi rendeleyin. Sarımsağı ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Fasulyelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip, haşlayarak süzün. Tencerede margarini kızdırıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsak, domatesleri ve tuzu ekleyin. Biraz kavrulunca içine yumurtaları kırın ve karıştırın. Süzülmüş fasulyeleri katıp kısık ateşte domates suyunu çekip yağına kalıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeşil Fasulye Kavurması

naturell
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 26.08.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc101133
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2014
2,179 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr yeşil fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5 adet yumurta
3 çorba kaşığı maydanoz
1 çoy kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Taze fasulyeler uçları kesilip bir parmak eninde dilimlenir veya bütün olarak bırakılır, sonra da yıkanır. Bir tencerede üzerine çıkacak kadar sıcak su ilavesiyle, tuzu da atılarak 15 dakika kadar haşlanır. Suyu süzüldükten sonra bir kenarda bekletilir.
Geniş bir tavaya konulan yağın içine yumurtalar kırılır.
Haşlanan fasulyeler ilave edilip karıştırılır ve ağzı kapatılarak yumurtaların buharıyla pişmesi sağlanır.
Yumurtalar pişince içine ince kıyılmış maydanoz doğranır. Tuzu ve karabiberi eklenir.
İsteğe göre yağda 1 -2 baş ince kıyılmış soğan kavrulup yumurtalar da ilave edildikten sonra aynı şekilde pişirilir.


Fasulye Kavurması

A. Adnan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2015
Mesajlar: 23
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc112792
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2015
1,671 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg taze fasulye
2-3 adet sarmısak
3 adet kuru soğan
3 adet yumurta
2 kaşık yağ
Tuz

Fasulyeler ayıklanıp ikiye kırılır. Bol suda haşlanır, süzülür. Başka bir kapta soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır, yağda biraz kavrulur. Çırpılmış yumurta dökülür. Yumurta pişince süzülmüş fasulyeler ilave edilir. Birazda birlikte kavrularak servis yapılır.


Fasulye Kavurma

aşçıbaşı fikret
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.03.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc123963
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2017
1,043 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

500 gr. Yeşil fasulye (dondurulmuş.)
3 adet Domates küp küp doğranmış
2-3 yemek kaşığı Zeytinyağı
50 gr. Galeta unu
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı Kekik

Fasulyeyi 3 yemek kaşığı su ve biraz tuz ile bir kaba koyunuz ve üstü kapalı olarak 850 Watt gücünde yaklaşık 5 dakika ve sonra 450 Watt gücünde yaklaşık 8 dakika daha pişirmeye devam edin ve süzün ve yassı bir kalıba koyun.
Küpler halinde doğranan domatesi zeytinyağı, galeta unu ve baharatla karıştırın.
Fasulyelerin üzerine dağıtın ve altın sarısı rengini alıncaya kadar üstünü kızartın.


Fasulye Kavurması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124835
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo fasulye
1 orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızıbiber
Pulbiber
Tuz

Eğer fasulyeleriniz ensiz ise normal uzunlukta kırın eğer enli yani çalı fasulye ise boyuna ikiye böldükten sonra fasulyeleri kırın. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyarak kestiğiniz soğanları pembeleşinceye kadar kavuru ve küçük küçük doğradığınız biberleri ilave edin biberler kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri, salça, tuz ve baharatları ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte zaman zaman karıştırarak pişirin. Fasulye sulanmamış ise 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirin. Tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmelisiniz. Ancak bu yemek sulu bir yemek değildir. Su miktarının çok olmamasına dikkat edin.
Pişen fasulyelerin üzerine iki adet yumurtayı kırın, karıştırmadan kapağını kapatın. yumurtalar piştikten sonra isteğe göre karıştırıp servis edin ya da karıştırmadan servis yapabilirsiniz.







Fasulye Kavurması Tarifleri Reyhan Tarifleri



(12 adet Fasulye Kavurması 333,471 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort