Kısa URL: https://ml.md/lc96284
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
2,507 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 kg fasulye
4 adet iri soğan
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 g yoğurt
3 diş sarımsak
Fasulyeler yıkanıp ayıklanır, doğranır, az suda haşlanır.
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
Fasulyeler tuz ilavesiyle yağı kalıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
Et suyu eklenerek hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
Sarımsaklı yoğurtla servise alınır.
Not: Fasulye kavurmasının genel uygulamasında yumurta mutlaka bulunur. Bazı yörelerde ateşten almaya yakın, taze ve kuru fesleğen ile reyhan üzerine serpiştirilir. Karabiberle tüketilmesi lezzetini olumlu etkiler.
Kısa URL: https://ml.md/lc124835
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017
1,009 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo fasulye
1 orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızıbiber
Pulbiber
Tuz
Eğer fasulyeleriniz ensiz ise normal uzunlukta kırın eğer enli yani çalı fasulye ise boyuna ikiye böldükten sonra fasulyeleri kırın. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyarak kestiğiniz soğanları pembeleşinceye kadar kavuru ve küçük küçük doğradığınız biberleri ilave edin biberler kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri, salça, tuz ve baharatları ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte zaman zaman karıştırarak pişirin. Fasulye sulanmamış ise 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirin. Tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmelisiniz. Ancak bu yemek sulu bir yemek değildir. Su miktarının çok olmamasına dikkat edin.
Pişen fasulyelerin üzerine iki adet yumurtayı kırın, karıştırmadan kapağını kapatın. yumurtalar piştikten sonra isteğe göre karıştırıp servis edin ya da karıştırmadan servis yapabilirsiniz.