|
Fındıklı Turta |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc652
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2005
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. toz şeker
150 gr. iç fındık
100 gr. tereyağı ya da margarin
3 yumurta
1 adet limon
1 paket maya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5-6 çorba kaşığı süt
Fındıkları yarım çay kaşığı toz şekerle karıştırın. Başka bir kapta kalan toz şekerle yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ya da tereyağını karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğunu, 200 gr. elenmiş unu, fındıkları, zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırın. 24 santimlik bir kek kalıbını
yağlayın, una bulayın ve kazırlanmış karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve iri kıyılmış fındıklarla üsleyerek servis yapın.
|
FINDIKLI TURTA |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2101
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
2,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağından biraz az fındık
100 gram tereyağı (veya margarin)
4/5 su bardağı toz şeker
1 çorbakaşığı zeytinyağı
5-6 çorbakaşığı süt
Bir paket maya
1 adet limon
Un
Yarım çaykaşığı tozşekerle fındıkları karıştırın. Diğer bir kapta, kalan tozşekerle yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tereyağını eritin. Rendelenmiş limon kabuğu, 200 gr mayayla birlikle elenmiş unu, fındıkları, zeytinyağını ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. 24 cm.lik bir kek kalıbını yağlayıp, una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters yüz edin. Turtayı, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.
|
FINDIK TURTASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60669
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay kaşığı rafine yağ
4 yumurtanın akı
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
125 gr (3/4 su bardağı) çekilmiş fındık
310 gr (1 1/4 su bardağı) krem şanti
60 gr fındık (kabukları soyulup bütün olarak bırakılmış)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız.
20'şer cm'lik derince 2 kek tepsisini yağlı kağıtla döşeyiniz. Bir fırçayla rafine yağı sürüp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getiriniz. 4 tatlı kaşığı şeker, limon suyu ve limon rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpınız.
Madeni bir kaşıkla kalan şekeri ve çekilmiş fındığı yavaş yavaş katınız. Karışımı bir sıkma torbasına doldurunuz. Artan karışımı kaşıkla 2 tepsiye boşaltıp bir bıçakla yayınız. Sıkma torbasındaki karışımı uzunlamasına tepsilerdeki karışıma sıkınız.
Fırında 25-30 dakika, merengler sertleşene kadar pişirip, fırından alarak soğuması için tepsilerden çıkarınız.
Merenglerden birinin üstüne krem şantiyi sürüp ötekileri üstüne kapayınız. Kalan krem şantiyiyi de üstüne sürüp bütün fındıklarla süsleyerek servis ediniz.
|
Fındıklı Tart |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87728
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
2,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
İçi;
1 kase toz fındık
1 su bardağı şeker
1 yumurta akı
1 fincan su
150 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tart malzemesi ile yumuşak hamur yoğrulur. Margarinle yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Kenar kısmı düzeltilerek fazla hamur kesilir. İç malzemesi karıştırılır,tartın üzerine yayılır. Kalan hamur parçası merdane ile açılır. Şeritler kesilir,tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir, 180 derecede pişirilir.
|
|