Kısa URL: https://ml.md/lc9147
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2006
6,509 defa indirildi / yazdırıldı
2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.
Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.
Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "hacı geldi" tarafından gönderildi. 24.09.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc145832
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019
737 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
8 adet kuru yufka Şerbeti için
1 su bardağı iri çekilmiş fındık 2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker 1-2 damla limon
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay bardağı fındık yağı
1 çay bardağı süt
Önce iç malzemesi hazırlanır; fındık ve kuru üzüm şeker ile harmanlanır.
4 adet yufkanın tek tarafı süt ile ıslatılır, diğer tarafı alta gelecek şekilde tavaya yerleştirilir.
Hazırlanan iç malzeme üstüne dökülür, yayılır.
Kalan 4 adet yufka diğer yufkalar gibi hazırlanır. İç malzemenin üstüne yerleştirilir.
Her iki tarafı pembeleşinceye dek pişirilir.
1 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şeker karıştırılır ve kaynatılır. Kıvama gelince limon ilavesi ile kıvam oluşunca ocaktan alınır ve şerbet hazırlanmış olur.
Şerbet sıcak olarak soğuyan böreğin üstüne dökülür.
Soğuk olarak servis edilir.