Fırın Fasulyesi haşlanır ve süzülür. Doğranmış soğan tencereye konur tereyağ ile kavrulur. Küp doğranmış domates yada salça ilave edilir. Haşlanmış olan fasulye karışıma eklenir ve bir kaç dakika karıştırılıp ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.
Not: Eylül-Ekim aylarında, taze fasulyeler kılçıkları temizlenip, taş fırında kurutulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc119706
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2016
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
100 gr fırın fasulyesi
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Fırın fasulyesi (taş fırında kurutulmuş yöremize ait köy fasulyesi) bir tencerede haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınır ve suyu süzdürülür. Arzu edilen boyutta kesilir. Bir başka tencerede, ince ince doğranan soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine fasulye ilave edilir. Pul biber ve tuz da katılarak karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır kısık ateşte bir süre daha kavrulur. Daha sonra servis edilir.