Fırın kurusu fasulyeler ayıklanarak haşlanır, süzülür ve doğranır. Diğer taraftan kuru fasulye ve yarma ayrı ayrı haşlanır, süzülür. Tencerede tereyağı eritilir, soğan ve salça konarak kavrulur. Kuru fasulye, yarma ve fırın kurusu fasulyeler ilave edilerek bir süre kavrulur. Üzerine sıcak su konur. Pirinç ve tuz ilave edilir. Yemek karıştırılarak mısır unu da konduktan sonra pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc171906
Gönderme Tarihi: 07.May.2023
142 defa indirildi / yazdırıldı
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1/2 kg kurutulmuş fasulye
1 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı fındık yağı
Tuz
Su
Kurutulmuş fasulyeler yıkandıktan sonra bir süre haşlanır. Soğan yağ ile kavrulur salça ilavesinde sonra fasulyeler ve bulgur eklenir. Üstüne örtecek şekilde sıcak su ilavesi ile 15-20 dk. pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Not: Fasulye köylerde mevsiminde toplanıp köy fırınlarında kurutulur, kışın tüketilir. Yemeği yapıldığı gibi bol soğanla kavurması da yapılır. Kavurmadan önce haşlamak gereklidir.