Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Trileçe Tarifleri > Fırın Sütlaç (64 adet - 5,176,939 defa bakıldı)

Fırın Sütlaç

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Magnolia Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Trileçe Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırın Sütlaç

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184773
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
Üzeri için tarçın (isteğe bağlı)

Pirinçleri yıkayıp 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın. Suyunu tamamen çekince ocaktan almayın, üzerine 1 litre sütü ekleyin.
Sütle beraber pirinçleri 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı süt ile açın. Kaynayan karışıma yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Kıvam alınca vanilini ekleyin.
Sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine kapları yerleştirip, tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin (benmari yöntemi).
Önceden ısıtılmış 200°C üst ızgara ayarında fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 10-15 dakika)
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Servis ederken isteğe bağlı fındık serpebilirsiniz.



Fırın Sütlaç

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185337
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025
93 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
1 paket vanilin
Tarçın (isteğe bağlı, servis için)

Pirinci yıkayın, 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu çektiğinde sütü ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edin ve karıştırın.
Ayrı bir kasede nişastayı yarım çay bardağı sütle açın, tencereye azar azar ekleyin.
Karışımı kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilini ekleyin.
Hazırladığınız sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın.
Fırın tepsisine kapları yerleştirin, tepsiye yarısına kadar su doldurun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra buzdolabında soğutun.
Üzerine isteğe göre tarçın serpip servis edin.



Fırın Sütlaç

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185530
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
Üzeri için:
Toz tarçın, fındık (isteğe bağlı)

Pirinçleri yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan pirinçleri süzüp tencereye alın, üzerine sütü ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
Nişastayı 1 çay bardağı suda açın ve kaynayan sütlü karışıma ekleyin.
Karıştırmaya devam edin.
Şeker ve vanilini ekleyip tatlı kıvam alana kadar 10-15 dakika karıştırarak pişirin.
Sütlaç karışımını fırın kaplarına paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sütlaçları ılık veya soğuk olarak servis edin.

Not: Üzerine isteğe bağlı tarçın serpebilirsiniz.



Fırın Sütlaç

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185713
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2025
73 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 su bardağı pirinç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilin
1/2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Tarçın (üzeri için, isteğe bağlı)

Pirinçleri bol su ile yıkayın ve 1/2 çay bardağı su ile tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ardından, sıcak suda 10-15 dakika kadar kaynatın.
Pişen pirinçlerin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Şeker ve vanilini de ekleyin.
Pirinç unu ve biraz suyu bir kasede karıştırıp, kaynayan sütlü karışıma ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Fırın kabınızı tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız sütlaç karışımını kabın içine dökün. Üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırın sütlaç piştikten sonra, soğuması için bir süre bekletin ve ardından soğuk olarak servis edin.







Fırın Sütlaç Tarifleri Trileçe Tarifleri



(64 adet Fırın Sütlaç 5,176,939 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası