|
|
Fırın Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184773
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2025
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası)
1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
Üzeri için tarçın (isteğe bağlı)
Pirinçleri yıkayıp 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın. Suyunu tamamen çekince ocaktan almayın, üzerine 1 litre sütü ekleyin.
Sütle beraber pirinçleri 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı süt ile açın. Kaynayan karışıma yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Kıvam alınca vanilini ekleyin.
Sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine kapları yerleştirip, tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin (benmari yöntemi).
Önceden ısıtılmış 200°C üst ızgara ayarında fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 10-15 dakika)
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Servis ederken isteğe bağlı fındık serpebilirsiniz.

|
Fırın Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185337
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2025
93 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
1 paket vanilin
Tarçın (isteğe bağlı, servis için)
Pirinci yıkayın, 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu çektiğinde sütü ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edin ve karıştırın.
Ayrı bir kasede nişastayı yarım çay bardağı sütle açın, tencereye azar azar ekleyin.
Karışımı kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilini ekleyin.
Hazırladığınız sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın.
Fırın tepsisine kapları yerleştirin, tepsiye yarısına kadar su doldurun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra buzdolabında soğutun.
Üzerine isteğe göre tarçın serpip servis edin.

|
Fırın Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185530
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 çay bardağı su (nişastayı açmak için)
Üzeri için:
Toz tarçın, fındık (isteğe bağlı)
Pirinçleri yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan pirinçleri süzüp tencereye alın, üzerine sütü ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın.
Nişastayı 1 çay bardağı suda açın ve kaynayan sütlü karışıma ekleyin.
Karıştırmaya devam edin.
Şeker ve vanilini ekleyip tatlı kıvam alana kadar 10-15 dakika karıştırarak pişirin.
Sütlaç karışımını fırın kaplarına paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sütlaçları ılık veya soğuk olarak servis edin.
Not: Üzerine isteğe bağlı tarçın serpebilirsiniz.

|
Fırın Sütlaç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3580 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185713
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2025
73 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı pirinç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilin
1/2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Tarçın (üzeri için, isteğe bağlı)
Pirinçleri bol su ile yıkayın ve 1/2 çay bardağı su ile tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Ardından, sıcak suda 10-15 dakika kadar kaynatın.
Pişen pirinçlerin üzerine sütü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Şeker ve vanilini de ekleyin.
Pirinç unu ve biraz suyu bir kasede karıştırıp, kaynayan sütlü karışıma ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Fırın kabınızı tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız sütlaç karışımını kabın içine dökün. Üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırın sütlaç piştikten sonra, soğuması için bir süre bekletin ve ardından soğuk olarak servis edin.

|
|