Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Peynir Tatlısı Tarifleri > Fırın Sütlaç (44 adet - 4,975,943 defa bakıldı)

Fırın Sütlaç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırın Sütlaç

aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc98
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2005
4,548 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 litre süt
180 gr. şeker
40 gr. pirinç
40 gr. nişasta
1 paket vanilya

Bir tencereye sütün 1 litresini boşaltıp kaynatın. Kalan sütü ikiye ayırıp birinde; 1 saat suda beklettiğiniz pirinci lapa kıvamına gelene kadar pişirin. Kalan sütte nişastayı çırparak açın. Kaynayan süte şeker ilave ederek karıştırın. Pişen pirinç ve çıprttığınız nişastayı aynı tencereye alın. Bu karışımı bir taşım kaynatın. 1 paket vanilyayıda içine atıp tekrar karıştırdıktan sonra varsa güveç kabına, ya da ısıya dayanıklı kaseye koyun. Sütlaç kaselerini bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine 2 santim yüksekliğinde su doldurun. Önce 200 derece ısınmış fırına koyun ve zaman zaman kontrol ederek üzerini istediğiniz ölçüde kızartın. Fırından çıkınca soğutun.


ML® Fırın Sütlaç için tıklayın




Fırınlanmış sütlaç

Gülbeyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.08.2005
Mesajlar: 40
Şehir: Balçova/İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc190
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2005
5,572 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kahve fincanı pirinç
2 litre süt
Yarım fincan pirin unu
Çeyrek fincan nişasta
1 Su bardağı su
1,5 Bardak toz şeker

Bir kahve fincanı pirinci 1,5 bardak suda pişirip, 2 litre süte katın. Pirinçunu ve nişastayı 1 bardak suda halledin ve durmadan karıştırarak pişmekte olan sütlaca katın, şekerini ilave edin, kıvamını bulunca ateşe dayanıklı kaşelere doldurarak üstü pembeleşene kadar fırında tutun.


ML® Sakızlı Fırın Sütlaç için tıklayın




Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 09.03.2021


Fırın Sütlaç

izmirli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.09.2005
Mesajlar: 20
Şehir: Urla/İZMİR
Kısa URL: https://ml.md/lc289
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2005
3,483 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pirinç

Pirinç ayıklanır yıkanır, üzerine 4 - 5 parmak geçecek kadar su konur, karıştırmadan kaynatılır. Pirinçler uzayınca ateşten alınır. Suyu süzülür, süte karıştırılır. Süt ateşe konur, 1 - 2 taşım kaynayınca şekeri eklenir. Nişasta yumurta ve vanilya karıştırılır, biraz su ile ezip sütlaca eklenir. 1 - 2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır, ısıya dayanıklı kaseler pay edilir, kaseler bir tepsiye yerleştirilir, tepsini içine kaselerin yarı boyuna kadar soğuk su konur, ısıyı sadece üstten vererek üzerleri yakılır, fırından alınır. Soğuk Olarak servise sunulur.


ML® Sultan Muhallebisi için tıklayın




Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023


Fırında Sütlaç

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc505
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2005
3,758 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pirinçunu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı

Pirinci ayıklayıp yıkayın, tencereye alın, üzerine suyunu ekleyip haşlayın, süzgeçten geçirin, tencereye 4 su bardağı sütü koyun, pirinçleri sütte 1 taşım kaynatın. toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda ezin, sütlaca koyulaşması için ilave edin, 2 dakika kaynatıp ateşten alın. Vanilyayı katıp karıştırın. Fırın kaplarına boşaltın. Yumurtayı çırpın. Sütlaçların üzerine sürün. Fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip, soğutun.


ML® Sup için tıklayın




Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.03.2024


Fırında Sütlaç

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc1358
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
4,512 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya

Pirinç yıkanıp bir bardak su ile iyice haşlanır. (Suyunu çekmelidir.)
Süt ve şeker konur. 10 dakika kadar pişirilir.
Nişasta, yumurta sarısı yarım bardaktan az su ile ezilir.
Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır.
Sonra sütlaca katılıp karıştırılır. Ateşten alındıktan sonra vanilya konur.
Ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizilip fırında üstleri kızartılır. (Sıcaklık üstten gelmelidir.)
Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.

Not: Sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz; üzerine tarçın serpilir.


ML® Kayısılı Dilim Sütlaç için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.05.2024


Fırın Sütlaç

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc2106
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,514 defa indirildi / yazdırıldı




1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
1 kahve fıncanı pirinç
1 su bardağı şeker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakızı
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kasığı vanilya

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.


ML® Portakallı Sütlaç için tıklayın






Fırında Sütlaç

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2144
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
3,516 defa indirildi / yazdırıldı




5 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çay kaşığı vanilya
1 Yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1,5 Su bardağı su

Derin bir tencerede yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bir buçuk su bardağı su ile kaynamaya bırakın.
Pirinçler yumuşmaya başlayınca süt ve bir tutam tuzu ilave edip on dakika kısık ateşte pişirin.
Nişasta ve pirinç ununu bir kahve fincanı su ile eritip sütlaca karıştırın.
5-6 dakika sonra şekeri ilve edin.
Yumurta sarısını çok az su ile sulandırın.
Vanilya ile karıştırıp sütlacın içerisine dökün.
Isıya dayanıklı kaplara boşaltın.
Kızgın fırında üzerleri kızarıncaya kadar bekletin.
Soğuk olarak servis yapın.


ML® Sultan Tacı için tıklayın




Fırın Sütlaç

tolky
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc4490
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
3,408 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg süt
250 gr seker
50 gr nisasta
45 gr haslanmis pirinç
1 paket (küçük) vanilya

Süt ve sekeri tencerede kaynat.bir yandan nisastayi sulandir.kaynayan sütün içerisine vanilyayi ilave et. Karistir, sulandirilmis nisastayi yavas yavas sicimler halinde dökerek bagla. Nisastanin ardindan haslanmis
pirinçleri ilave et.karistir.elde edilen karisimi kaselere dök ve 175-180 derecelik firinda pisir. Sütlaçlarin üst kisimlari hafif yanmak üzere iken aliniz.

Not: Sütlaçlari firina atmadan önce alti su dolu bir depsiye koyunuz.


ML® Bağdat Sütlacı için tıklayın




Fırın Sütlaç

KERİ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
Kısa URL: https://ml.md/lc37982
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2009
2,861 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik
5 çorba kaşığı pirinç
10 su bardağı
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
1/4 su bardağı nişasta
3 adet yumurta sarısı

Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin, içine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarılarını bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kapîanna sütlacı koyup, kızgın finoda üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.


Fotoğraf "akdağmadenli" tarafından gönderildi. 17.02.2021


Fırında Sütlaç

sunu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2011
Mesajlar: 23
Şehir: Bingöl
Kısa URL: https://ml.md/lc62646
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2011
2,641 defa indirildi / yazdırıldı




100 gram pirinç
600 gram toz şeker
yarım paket vanilya
1 litre süt
1 kaşık pirinç unu
1 yumurta

Pirinci ayıklayarak yıkayınız. 3-4 bardak su ile uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra sütü ilâve ediniz. Pirinçlerin ezilmemesine dikkat ederek bir saat kadar kaynatınız. Üzerine şeker atıp, ayrı bir kapta yumurta sarısını pirinç unu ile ezerek sulandırmız. Bunları kaynamakta olan sütlâca ilâve ediniz. Vanilya, bir fiske de tuz atarak biraz daha kaynatıp ateşten alarak ısıya dayanıklı kâselere boşaltınız. Kaseleri içinde su olan bir tepsiye dizip kızarana kadar fırınlayınız.



Fırın Sütlaç

Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc64751
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,515 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı

Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu çok az suda açıp tencereye ekleyin. İki dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı katıp karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.03.2024


Fırın Sütlaç

kahraman meral
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc75784
Gönderme Tarihi: 16.May.2012
2,185 defa indirildi / yazdırıldı




1 lt süt
1/2 su bardağından biraz fazla pirinç
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker

Pirinçler 2 bardak suda 15 dakika kadar iyice kabarana kadar pişirilir. Süt, şeker ve 1/2 çay bardağı suda ezilen nişasta eklenir. Hepsi kayanayıncaya kadar pişirilir. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır. Yarım saat oda ısısında bekletilip üzerlerinin kabuk tutması sağlanır. 200 derece fırında üzerleri kızartılır.


Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019


Fırında Sütlaç

Bennur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76532
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
2,206 defa indirildi / yazdırıldı




Nişasta (3 çorba kaşığı, 75 gram)
Şeker (1 su bardağı, 250 gram)
Haşlanmış Pirinç (1 çay bardağı, 50 gram,)
2 yumurta sarısı
Süt (1 kg)
Vanilya (1 paket isteğe göre)
Soğuk su (1 çay bardağı)

Tencereye 1 kg sütü ve 1 su bardağı şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın.
Ardından 2 yumurta sarısını ekleyin. 1 çay bardağı haşlanmış pirinci ilave edin.
Bu sırada nişastanızı başka bir kasede bir çay bardağı suda iyice eritin. Süt kaynamaya başlayınca yavaş karıştırarak süte ilave edin.
Nişastayı süte karıştırırken çırpma işlemine devam edin. Bir aşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Servis kaselerine boşaltın.
5 Fırın tepsisine kaselerin tabanını geçecek şekilde soğuk suyu koyduktan sonra kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 180-200 derecede üzeri kızarmcaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Dilereniz üzerine fındık tozları serperek servis yapabilirsiniz.

Not: Fırına sütlaç kaselerini koymadan önce fırın tepsisine kaselerin tabanını geçmeyecek şekilde soğuk su koyun. Bu şekilde sütlaçlarınızın topak topak olmasını önleyebilirsiniz. Pirinçleri de önceden haşlarken çok fazla haşlanmamasına, dişe dokunacak bir durumda, yani biraz diri olmasına dikkat edin.


Fotoğraf "çarşamba" tarafından gönderildi. 27.07.2019


Fırın Sütlaç

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88975
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,110 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


1 litre süt
1/2 su bardağı pirinç
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Pirinç, 2,5 su bardağı su ile haşlanır. Süt, ayrı bir tencerede ısıtılır. Haşlanmış pirinçler süte ilave edilir, pişmeye bırakılır. Nişasta, 2 kaşık suyla ezilir, karışıma eklenir. Koyulaşmaya başlayınca altı kapatılıp vanilya konur. Daha sonra Güveç kaplarına boşaltılır. Yumurta sarısına bir çorba kaşığı su konup çırpılır. Sütlaçların üzerine 1'er tatlı kaşığı dökülür. Güveçler, içi soğuk su dolu bir tepsiye yerleştirilir. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirilir. Soğuk servis yapılır.

Not: Güveç kabı yoksa; ısıya dayanıklı cam kaseler de kullanılabilir.



Fırında Sütlaç

Handan Gürsoy
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2013
Mesajlar: 61
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc91953
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2013
1,842 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 su bardağı süt
1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın sarısı

Pirinci suda haşlayın. Süzüp üzerine sütü ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp toz şekeri ilave edin. Pirinç ununu suda hafifçe incelterek tencereye ekleyin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve fırın kaplarına boşaltın. Yumurta sarısını çırpıp sütlaçların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023


Fırın Sütlaç

bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc97022
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
1,657 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


90 g pirinç ( ½ su bardağı)
300 g su ( 1.5 su bardağı)
10 g nişasta (1.5 yemek kaşığı)
1 kg süt ( 5 su bardağı )
240 g ( 1.1/3 toz şeker)
10 g limon kabuğu rendesi

Pirinci ayıklayıp yıkayınız, ölçülü su ile ocağa koyunuz.
Yumuşayıncaya kadar (taneler uzayıncaya kadar) ortalama 20 dakika hafif ateşte pişiriniz.
Nişastayı yarım su bardağı soğuk sütle eziniz.
Kalan süt ve sütle ezilmiş nişastayı pişen pirince karıştırarak ilave ediniz.
Karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişiriniz.
Ölçülü şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.
Ocaktan aldığınız sütlaçtan ayırmış olduğunuz 1 su bardağı sütlaca çırparak hazırladığınız yumurtayı ilave ederek karıştırınız.
Tencerede kalan sütlacı ısıya dayanıklı fırın kaselerine koyarak üzerine hazırlamış olduğunuz yumurtalı sütlacı paylaştırınız.
Kaseleri, içi iki parmak su dolu fırın tepsisine diziniz.
Fırını üstten kızdırıp sütlaçların üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Pişen sütlaçların soğumasını bekleyerek servis yapınız.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.04.2023


Fırın Sütlaç

lalifer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.10.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc102347
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2014
2,005 defa indirildi / yazdırıldı




2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırın kaplarına paylaştırın. Sütlaç içinden 1 çay bardağı alıp içine yumurta sarısını koyup karıştırın. Kapların üzerine tekrar paylaştırıp 200 derecede kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Soğuyunca servis yapın.



Fırın Sütlaç

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111436
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2015
2,897 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta

Pirinç bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kapta süt ve yumurta sarısı iyice karıştırılarak pirinçlerin üzerine eklenir.
Süt kaynayınca üzerine toz şeker ilave edilir.
Nişasta az suda eritilerek tencereye ilave edilir ve sürekli karıştırarak kaynamaya devam edilir.
Göz göz olunca ateşten alınır. Isıya dayanıklı toprak kaplara bölüştürülür.
Biraz soğuduktan sonra kaplar fırının üst ızgara pozisyonunda üzeri kızarana kadar fırınlanır.
Fırın sütlaç fırından çıkıp soğuduktan sonra servise sunulur.



Fırın Sütlaç

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc113406
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2015
1,686 defa indirildi / yazdırıldı




Pirinç Değirmencileri Derneği

1 litre süt
1 su bardağı Şeker
Yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir tutam Tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Pirinçleri 2-3 su yıkayın, ortaboy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin, şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın. 1 litre sütten küçük bir cezveye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin,karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın. Cezveyi küçük ocağa alın, nişasta koyulaşana kadar karıştırın.
Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ekleyin 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın . Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin.
Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın.



Fırın Sütlaç

İskender
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc117794
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
1,301 defa indirildi / yazdırıldı




Fatoş Aktaş

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su

Pirinçleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayalım. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatalım. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığımız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave edelim. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarımızı paylaştıralım. Fırın tepsimize su dolduralım ve sütlaç kaplarını fırın tepsimize dizelim, tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek. 200 derecede sütlaçlarımız kızarana kadar fırınlayalım.

Not: Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.







Fırın Sütlaç Tarifleri Peynir Tatlısı Tarifleri



(44 adet Fırın Sütlaç 4,975,943 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort