Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sığır Tarifleri > Fırında Bonfile (5 adet - 319,110 defa bakıldı)

Fırında Bonfile


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Bonfile

bykuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2007
Mesajlar: 21
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc15911
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
3,483 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr. bonfile
3 patates
1 kaşık sadeyağ
Tuz
Biber

Bonfileyi, kesilmeden alabilecek bir kaba koyun. 1 yemek kaşığı sadeyağ ilâve ederek fırına verin. 15 daika. sonra altüst edin; kaynayıncaya kadar fırında tutun. Sonra bir defa daha aynı şekilde altüst ederek pişirdikten sonra, servis tabağına alıp dilimleyin. Bundan sonra etrafına kızarmış patates döşeyin ve servis yapın.


Fırında Bonfile

arzuhal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc34234
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2009
2,645 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram bonfile
20 gram margarin (1 çorba kaşığı)
Tuz

Eti ancak alabilecek büyüklükteki bir kaba; bir silme çorba kaşığı margarin ile üst ve geniş kısmından tek parça bırakılmış 750 gr. bonfileyi kesmeden olduğu gibi koyarak, eti ateşi üstten verilmiş kızgın fırına sürmeli ve eti 10 - 12 dakika bir, 10 - 12 dakika da diğer tarafı olmak üzere toplam olarak 20 - 24 dakika pişirmelidir.
Et piştikten sonra; fırın ısısını yarıya kadar kısmak suretiyle bonfileyi beş dakika daha pişirmeli ve fırından alarak, tuzlamalı ve tabağa alarak üstüne salçasını dökmeli ve servis yapmalıdır.

Not: 20 dakika pişen et kanlı, 24 dakika pişen ise az kanlı olur. Fakat bonfileyi bundan fazla pişirmek doğru değildir.


Fırında Bonfile

jülide
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58548
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,753 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram bonfile
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gram patates
1 su bardağı ayçiçeği yağı

Bütün bir bonfile bir tepsinin içine yerleştirilir, ve üzerine bir kaşık tereyağı konularak fırına verilir. Et suyunu saldıktan ve kaynamaya başladıktan, sonra alt üst edilir ve bir süre pişirilir.
Bu sırada 250 gram patates soyulur, uzunlamasına küçük küçük kesilir ve kaynar ayçiçeği yağında kızartılır.
Pişen bonfile fırından çıkartılır, dilim dilim ve kenarına kızarmış patatesler dizilerek servis yapılır.


Fırında Bonfile

ülke
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.05.2020
Mesajlar: 22
Şehir: Sakarya
Kısa URL: https://ml.md/lc150625
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram bütün bonfile
Tereyağı
Tuz
Değirmen karabiber
Taze kekik
Sarımsak

Zeytinyağını bolca bir tabağa döküp içine sarımsak ve taze kekiği ince ince doğruyoruz. Üzerine tuz ve değirmen karabiber serpip tüm karışımın güzelce iç içe geçtiğinden emin olduktan sonra bütün bonfilemizi tabağa yatırıp her yerine gelecek şekilde sosu yediriyoruz. Streç filme alıp vakit varsa 1 gün yada 1 saat kadar bekledikten sonra pişmeye hazır olur.
Döküm tavayı en yüksek ateşe alıp 6 dakika kadar tüm tavanın ısınmasını sağlayalım. Sonra etin 3' er dakika her bölgesini mühürleyelim. Sonra üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede 12 dakika pişiriyoruz. Servis ederken üzerine tereyağı ve değirmen karabiber ekleyelim.



Fırında Bonfile

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168022
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

1 adet bütün bonfile
5 diş sarımsak
5-6 dal taze biberiye
Bir tutam maydanoz
1 dolu yemek kaşığı üzüm pekmezi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzüm pekmezi, kıyılmış sarımsaklar, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Bütün bonfileye bu marine sos ile karıştırın ve en az yarım saat bekletin. Ara ara elinizle sosu iyice yedirin. Yüksek ateşte kızdırdığınız döküm tavada bonfilenin her tarafını mühürleyin. Böylece etin lezzetli suyu içinde hapsolacak. Bonfileyi pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Bir miktar zeytinyağı gezdirdikten sonra bonfileyi pişirme kağıdı ile kaplayın. 180 derece fırında damak zevkinize göre pişirin. Üzerinin kızarması için pişirme kağıdını açıp 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.







Fırında Bonfile Tarifleri Sığır Tarifleri



(5 adet Fırında Bonfile 319,110 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort