Kısa URL: https://ml.md/lc150625
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram bütün bonfile
Tereyağı
Tuz
Değirmen karabiber
Taze kekik
Sarımsak
Zeytinyağını bolca bir tabağa döküp içine sarımsak ve taze kekiği ince ince doğruyoruz. Üzerine tuz ve değirmen karabiber serpip tüm karışımın güzelce iç içe geçtiğinden emin olduktan sonra bütün bonfilemizi tabağa yatırıp her yerine gelecek şekilde sosu yediriyoruz. Streç filme alıp vakit varsa 1 gün yada 1 saat kadar bekledikten sonra pişmeye hazır olur.
Döküm tavayı en yüksek ateşe alıp 6 dakika kadar tüm tavanın ısınmasını sağlayalım. Sonra etin 3' er dakika her bölgesini mühürleyelim. Sonra üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede 12 dakika pişiriyoruz. Servis ederken üzerine tereyağı ve değirmen karabiber ekleyelim.
1 adet bütün bonfile
5 diş sarımsak
5-6 dal taze biberiye
Bir tutam maydanoz
1 dolu yemek kaşığı üzüm pekmezi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzüm pekmezi, kıyılmış sarımsaklar, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Bütün bonfileye bu marine sos ile karıştırın ve en az yarım saat bekletin. Ara ara elinizle sosu iyice yedirin. Yüksek ateşte kızdırdığınız döküm tavada bonfilenin her tarafını mühürleyin. Böylece etin lezzetli suyu içinde hapsolacak. Bonfileyi pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Bir miktar zeytinyağı gezdirdikten sonra bonfileyi pişirme kağıdı ile kaplayın. 180 derece fırında damak zevkinize göre pişirin. Üzerinin kızarması için pişirme kağıdını açıp 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.