Kısa URL: https://ml.md/lc170300
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
258 defa indirildi / yazdırıldı
90 gr. (6 çorba kaşığı tereyağı)
2 iri soğan (halka halka doğranıp halkaları birbirinden ayrılmış)
10 iri domates (dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen ya da 2 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
6 tane karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı bayat ekmek içi
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 derece) getirip ısıtınız. 1 çorba kaşığı yağ ile ateşe dayanıklı bir cam kabı hafifçe yağlayınız. 2 çorba kaşığı yağı büyük bir tavada hafifçe eritiniz. Soğan halkalarını katıp 10 dk. pembeleşinceye kadar kavurunuz. Tavayı ateşten indiriniz. Yağladığınız cam kaba bir sıra kavrulmuş soğan koyup üstüne biraz fesleğen serpiniz; üstüne bir sıra domates dilimi dizdikten sonra biraz biber, tuz ve şeker serpiniz; üstüne bir sıra domates dilimi dizdikten sonra biraz biber, tuz ve şeker serpiniz. 1 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalara bölerek, bunların üstüne serpiniz. Bütün malzeme bitince aynı biçimde katlar yapınız. En üste ufalanmış ekmek içi serpip kalan tereyağını koyunuz. Kabı fırına sürüp 30 dk. pişirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc27503
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
2,638 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet domates
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gram kaşar
Domatesleri iyice yıkayın ve halka şeklinde kesin.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine domatesleri yerleştirin.
Üzerine bu kez kekik pul biber zeytinyağı dökün.
En son kaşar serpiştirin.
200 derece ısıtışmış fırına koyun.
10 - 15 dakika sonra çıkartıp tabağa alın.