Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Fırında Domatesli Uskumru (2 adet - 121,710 defa bakıldı)

Fırında Domatesli Uskumru


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Domatesli Uskumru

limonata
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc24679
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008
14,609 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet irice ithal uskumru
3 adet domates
2 baş iri soğan
2 çorba kaşığı domates suyu
1 tutam kekik
23 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Yeterince tuz, biber

İthal uskumru tutulur tutulmaz şok tesiriyle dondurulmuş balıklardır. Bu dondurma, balık muhafazasında en sağlıklı yöntemdir. Satın alacağınız balık donmuş vaziyette olmalıdır. Bir süre suda bekleyip çözüldükten sonra, iyice yıkayıp temizleyerek pişirilmelidir. Balıkçınıza yuvarlak dilimler halinde doğrattığınız balığınızı iyice yıkayıp kanlarını ve siyah kısımlarını temizleyiniz. Tuzunu, biberini ekip, limon suyunu sıkınız. Soğanları ayıklayıp enine halka halka doğrayınız. Her halkayı birbirinden ayırıp, tekrar iyice yıkayınız.
Domatesleri yıkayıp iri halkalar halinde kesiniz. Fın-na girecek bir kaba önce balıkları koyunuz. Aralarına domates ve soğan dilimlerini yerleştiriniz. Üzerlerine domates suyunu dökünüz. Kekiği ufalayarak balıkların üzerine serpiştiriniz. Defne yapraklarını aralarına sokunuz. Zeytinyağıyla yağladıktan sonra çok ince kıyılmış maydanozları serpiniz. Önceden 6 derece termostata ayarlayıp ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirip, sıcak sıcak ikram ediniz.


Fırında Domatesli Uskumru

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70426
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
3,524 defa indirildi / yazdırıldı




Oldukça irilerinden 4 uskumru
600 gram domates veya domates konservesi
100 gram siyah zeytin
1 baş soğan
1 avuç kıyılmış maydanoz
bir tutam kekik
yeteri kadar un
zeytinyağı, tuz ve karabiber

Uskumruların içlerini çıkardıktan, yüzgeçlerini kesip attıktan sonra bol akarsuda içlerini, dışlarını iyice yıkamalı. Suyu süzüldükten sonra balıkları bir-iki yerinden hafifçe yarmalı. Bir tavaya zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte kızdırmalı. Yağ kızmaya başlayınca una bulanacak uskumruları tavaya koymalı ve her iki yanlarını kızartmalı.
Bu işler olurken özel aletiyle çekirdekleri çıkarılacak zeytinleri kıyarcasına ince doğramalı. Soğanı ince ince doğramalı. Domateslerin kabuklarını soymalı. çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğramalı.
Bir kuşaneye 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla kıyılmış soğanı koymalı ve orta ısılı ateşte kavurmalı. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca doğranmış domatesle kıyılmış zeytini ve kekiği katmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra birkaç dakika pişirmeli. Uskumruların her iki yanı kızarınca bunları pyrex bir kayık tabağa oturtmalı. Tavadaki yağı gezdirerek üstüne dökmeli.
Kuşanedeki salçayı da gezdirerek boşalttıktan sonra kıyılmış maydanozu serpiştirmeli.
Pyrex kabı orta ısılı fırına koymalı ve içindekileri 15 dakika kadar pişirmeli. Sonra kabı fırından çıkarmalı. Balıkların sağına, soluna birer dilim domatesle bir-iki zeytin oturtmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.


ML® Uskumru Çorbası için tıklayın






Fırında Domatesli Uskumru Tarifleri Balıklar



(2 adet Fırında Domatesli Uskumru 121,710 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort