|
Fırında Domatesli Uskumru |
|
limonata
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc24679
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008
14,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet irice ithal uskumru
3 adet domates
2 baş iri soğan
2 çorba kaşığı domates suyu
1 tutam kekik
23 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Yeterince tuz, biber
İthal uskumru tutulur tutulmaz şok tesiriyle dondurulmuş balıklardır. Bu dondurma, balık muhafazasında en sağlıklı yöntemdir. Satın alacağınız balık donmuş vaziyette olmalıdır. Bir süre suda bekleyip çözüldükten sonra, iyice yıkayıp temizleyerek pişirilmelidir. Balıkçınıza yuvarlak dilimler halinde doğrattığınız balığınızı iyice yıkayıp kanlarını ve siyah kısımlarını temizleyiniz. Tuzunu, biberini ekip, limon suyunu sıkınız. Soğanları ayıklayıp enine halka halka doğrayınız. Her halkayı birbirinden ayırıp, tekrar iyice yıkayınız.
Domatesleri yıkayıp iri halkalar halinde kesiniz. Fın-na girecek bir kaba önce balıkları koyunuz. Aralarına domates ve soğan dilimlerini yerleştiriniz. Üzerlerine domates suyunu dökünüz. Kekiği ufalayarak balıkların üzerine serpiştiriniz. Defne yapraklarını aralarına sokunuz. Zeytinyağıyla yağladıktan sonra çok ince kıyılmış maydanozları serpiniz. Önceden 6 derece termostata ayarlayıp ısıttığınız fırında, 20-25 dakika pişirip, sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Fırında Domatesli Uskumru |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70426
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oldukça irilerinden 4 uskumru
600 gram domates veya domates konservesi
100 gram siyah zeytin
1 baş soğan
1 avuç kıyılmış maydanoz
bir tutam kekik
yeteri kadar un
zeytinyağı, tuz ve karabiber
Uskumruların içlerini çıkardıktan, yüzgeçlerini kesip attıktan sonra bol akarsuda içlerini, dışlarını iyice yıkamalı. Suyu süzüldükten sonra balıkları bir-iki yerinden hafifçe yarmalı. Bir tavaya zeytinyağını koyup orta ısılı ateşte kızdırmalı. Yağ kızmaya başlayınca una bulanacak uskumruları tavaya koymalı ve her iki yanlarını kızartmalı.
Bu işler olurken özel aletiyle çekirdekleri çıkarılacak zeytinleri kıyarcasına ince doğramalı. Soğanı ince ince doğramalı. Domateslerin kabuklarını soymalı. çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğramalı.
Bir kuşaneye 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla kıyılmış soğanı koymalı ve orta ısılı ateşte kavurmalı. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca doğranmış domatesle kıyılmış zeytini ve kekiği katmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra birkaç dakika pişirmeli. Uskumruların her iki yanı kızarınca bunları pyrex bir kayık tabağa oturtmalı. Tavadaki yağı gezdirerek üstüne dökmeli.
Kuşanedeki salçayı da gezdirerek boşalttıktan sonra kıyılmış maydanozu serpiştirmeli.
Pyrex kabı orta ısılı fırına koymalı ve içindekileri 15 dakika kadar pişirmeli. Sonra kabı fırından çıkarmalı. Balıkların sağına, soluna birer dilim domatesle bir-iki zeytin oturtmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.
ML® Uskumru Çorbası için tıklayın
|
|