Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vişne Tatlısı Tarifleri > Fırında Elma (15 adet - 1,089,558 defa bakıldı)

Fırında Elma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FIRINDA ELMA TATLISI

sultan abla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc71420
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2012
6,162 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet elma
50 gr. çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı süt
Vanilya

Elmanın kabuklarını soyup, elma oyacağı ile ortasının talaş kısmını çıkarınız. (Altını delmeden.)
Tepsiyi veya payreks bir kabı yağlayıp, elmaları diziniz.
Orta kısmına bademi, sütü ve yağı, vanilya ve şekeri taksim ediniz.
Fırına koyup, 30-35 dakika pişiriniz.
Fırından alınca, soğutup, servis yapınız.


Fırında Elma

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc170
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2005
4,678 defa indirildi / yazdırıldı




Kişi adedi kadar Adet elma
Kişi adedi kadar tatlı kaşığı pudra şekeri

Elma yıkanır, soyulur, enine ikiye kesilir, Kesilen yüzeyden çeirdek yatakları oyularak çıkartılır. Oluşan çukura pudra şekeri doldurulur. Elmalar bu şekilde (üzeri yukara bakacak şekilde) fırın tepsisine dizilir. Elmalar pişene kadar pişirilir.


FIRINDA ELMA

Bayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc2111
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
4,157 defa indirildi / yazdırıldı




4 Adet orta boy elma
3 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
3 Çorba kaşığı kuru üzüm
2 Çorba kaşığı bal
3 Çorba kaşığı krema
1 Çorba kaşığı margarin

Elmaları yıkadıktan sonra bir kaşık yardımı ile içini boşaltın. Fındık, kuru üzüm, bal ve iki kaşık kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Fırın kabını yağlayın, elmaların içini hazırladığınız harç ile doldurup kabın içerisine yerleştirin. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 20 dkika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krema ile süsleyerek servis yapın.


Fırında Elma

BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41
Şehir: Ereğli/Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc203
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2005
4,134 defa indirildi / yazdırıldı




8 elma
50 gr. margarin
1 limon

Elmaları soyun, çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkarın. Margarinleri elma ortasındaki çukurlara bölüştürün. Elmaları yağlanmış tepsiye dizin, üzerine 1 limonun suyunu gezdirerek dökün. 1 bardak su katıp hararetli fırında pişirin.


Elma Fırında

Başarısız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.05.2006
Mesajlar: 59
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc6202
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2006
3,993 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet elma
50 gr. margarin
1 limon
1 bardak su

Elmaları soyun, çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkartın. Yağı elmaların ortasında açılan deliğe bölüştürün. Elmaları yağlanmış tepsiye dizin, üzerine bir limonun suyunu gezdirerek dökün. Bir bardak da su katıp hararetli fırına sürerek pişirin.


FIRINDA ELMA

Şule
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60
Şehir: öveçler/ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc9621
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
3,912 defa indirildi / yazdırıldı




8 büyük elma
1/2 bardak tozşeker
1/2 bardak kuşüzümü
1/2 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. tereyağ
1 bardak krema

Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak elmaların kabuklarını soyun. Ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartıp atın. Kuşüzümünü ayıklayıp, küçük bir kapta, üzerine ılık su ilave ederek 10 dakika kadar şişmeye bırakın. Kuşüzümlerini süzün. Küçük bir kapta şeker ve tarçınla birlikte karıştırın. Bu karışımı, elmaların göbek kısımlarına doldurun. Tereyağın bir parçasıyla Borcam'ın içini yağlayın. Elmalan kaba yerleştirin. Üzerlerine, kalan tereyağı, küçük parçalar halinde yerleştirin. Kabı fırına sürün. 40-50 dakika sonra, kabı fırından alın. Kremayla birlikte servis edin.


FIRINDA ELMA

Bayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc2112
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
3,790 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet elma
1 yumurtanın akı
1 parça limon kabuğu
2 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı pudra şekeri

Elmaları tepelerinden kapak şeklinde kesin. Bir parmak kalınlığında etli kısımı bırakarak içlerini oyun. Çıkartığınız içlerin çekirdeklerini ve sert kısımlarını ayıklayın. lnce ince doğrayın. Limon kabuğu ve pudra şekeriyle birlikte bir kaba koyun. Kısık ateşte biraz pişirin. Tarçını ilave edin. Süzgeçten geçirip, bır kapta yumurta akını kar haline gelene dek çırpın. Elma püresinin içine metal bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elmaların içine hazırladığınız karışımı doldurun. Küçük bir tepsiyi yağlayıp, elmaları dizin. Orta sıcaklıkta fırına koyun. Elmaların içi kabarıp, dışları kızarmaya başlayana dek fırnda beketin. Sıcak servis yapın.


Fırında elma

Beste
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17070
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
3,604 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet orta boy elma
100 gram ceviz ya da fındık içi
15-20 adet kuru incir ya da kayısı
200 gram tahin
arzuya göre karanfil

Elmaların içlerini oyun. Kuru incir ya da kayısıları ortadan ikiye bölün ve bir parçasını elmanın içine yerleştirin.
Üzerine dövülmüş ceviz ya da fındık içi doldurun. İncir ya da kayısının diğer yarısını üzerine kapatın. Ağızları üste gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Tahini çırpıp üzerlerine kaşıkla dökün.
Fırında 30-45 dakika pişirin. Arzuya göre elmanın üzerine karanfil de koyabilirsiniz.


Elma Fırında

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc14912
Gönderme Tarihi: 27.May.2007
3,534 defa indirildi / yazdırıldı




Starking elmalarını iyice yıkamalı. Çöpünü kestikten sonra üstten bir kapak açmalı. Soyacak ya da sivri bir bıçakla elmanın dibini delmeden çekirdeklerini ve sert yerini çıkarmalı. Açılan bu geniş deliğe kiraz marmelâtı doldurmalı. Birer tutam da tarçın serptikten sonra elmaları pyrex bir kaba yerleştirmeli. Elmaların üstünü pudra şekeriyle örttükten sonra kabı orta ısılı fırına sürmeli. Elmalar kızarınca fırından çıkarmalı. Suyu gereği kadar koyu değilse elmaları tabaklara yerleştirince kaptaki suyu az kaynatıp koyulaştırmalı ve ondan sonra elmaların üstüne dolaştırarak döküp servis yapmalı.


Fırında Elma

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60371
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2011
3,518 defa indirildi / yazdırıldı




4 elma
toz şeker
su
tereyağı

Önceden fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız.
Elmaları yıkayıp ortalarını oyarak çekirdeklerini çıkartınız. Elmaların üstlerinden 2 cm kadar kabuklarını soyunuz.
Elmaları bir fırın tepsisine dizerek ortalarına şeker doldurunuz. Elmaların üstüne biraz da tereyağı koyup, tepsiye 1,5 sm kadar su doldurunuz.
Elmaları sık sık tepsideki sos ile ıslatarak, yumuşayıncaya kadar 30 dakika fırında pişiriniz. Sıcak yada soğuk olarak servis ediniz.

Not: Şekere tarçın, hindistancevizi ve karanfil katarak tatlıyı daha da lezzetlendirebilirsiniz. Şeker yerine kuru meyve de kullanılabilir.


Elma Fırın

dosta
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2011
Mesajlar: 112
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc68644
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2011
3,499 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet elma
2 bardak şeker
2 çorba kaşığı tarçın
1 kâse dövülmüş ceviz
2 kaşık tereyağı

Elmalarımızın kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra arzuya göre dilim dilim kesilir. Esmer şeker, ceviz ve tarçın harmanlanarak elmaların içlerine doldurulur. Her bir elma kulesinin üzerine birer parça da tereyağı koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kaymak veya dondurma ile servis edilir.


Fırında Elma

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8581
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
3,455 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet elmayı soyun ve ortasındaki çekirdekli kısmı oyarak çıkartın. Tencereye 500 ml. su ile 200 gr. toz şekeri koyun ve şeker eriyene kadar karıştırıp elmaları ekleyin. 10 dakika kaynatıp fırın kabına alın. Karanfil çubuk veya toz tarçın ilave edip önceden 200°C'de ısıtılmış fırında elmalar hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Süzerek servis tabağına alın. Ortalarına kaymak yerleştirip servis yapın.


FIRINDA ELMA

Cemile
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc11291
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
3,426 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet elma
6 yumurta beyazı
3 bardak meyve suyu
250 gr toz şeker
1 litre su

Şeker suda eritilip, hafif ateşte 10 dk kaynatılır. Elmalar enlemesine ikiye kesilip içleri oyolur. 2 saat, soğutulmuş olan şekerli su ve meyve suyunda bekletilr. Elmanın çıkartımış olan içi 50 gr şekerle mikserden geçerilir. Yumurtaların beyazları çırpılıp, elma püresi ve meyve suyuyla karıştırılır. Elmaların içi bu karışımla doldurulup, 10-15 dk fırında pişirilir.


Fırınlanmış Elma Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121072
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2016
1,966 defa indirildi / yazdırıldı




Eyüp Sevinç

2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet yeşil elma
25 gr cranberry
25 gr filebadem
3 yemek kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı frambuaz reçeli
4 adet defneyaprağı
Taze krema (süsleme için)

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Elmaların ortalarını bir çıkarıcı ile çıkarın. Bir fırça ile elmaları zeytinyağlayın ve fırın için uygun bir kaba dizin. Cranberry, badem ve esmer şekeri bir kasede karıştırın. Bu karışım ile elmaların ortalarını doldurun. Kalan zeytinyağını üzerlerinde gezdirin. 3 yemek kaşığı su ile reçeli inceltip ısıtın. Elmaların üzerinde gezdirin. Üzerini folyo ile kaplayın. 1,5 – 2 saat süreyle elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin. Defneyaprakları ve bir miktar taze krema eşliğinde servis edin.



Fırında Elma Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163141
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı basmati pirinci
8 adet orta boy kırmızı elma
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı kıyılmış badem
4 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 dal nane

Pirinci haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuru üzüm ve kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip süzün. Pirinç soğuduktan sonra üzerine, kuru üzüm, kuş üzümü, bal, tarçın, badem ve ceviz ekleyip karıştırın. Elmaların üst kısımlarını düz bir şekilde kesip, çekirdeklerini çıkarın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyun. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde üzerine yerleştirin. Kalan tereyağı ile elmaların dış kısımlarını yağlayın ve bir fırın kabına alın. Kaba 1 parmak sıcak su ekleyin. Elmaların üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu alıp ısıyı 160 dereceye düşürün. Elmalar tamamen yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.







Fırında Elma Tarifleri Vişne Tatlısı Tarifleri



(15 adet Fırında Elma 1,089,558 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort