|
Fırında Köfte Patates |
|
ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156460
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2021
276 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1.5 su bardağı bayat ekmek içi
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
4 adet domates
4 adet patates
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı karışık salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Köfte malzemelerini yoğuruyoruz. Şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesiyoruz. Sıvı yağı kızdırıp önce patatesleri, arkasından da köfteleri biraz kızartıyoruz. Daha sonra tepsiye bir patates, bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Sos tenceremize sıvı yağı alıyoruz, salça da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Rendelediğimiz domatesi de ekleyip 10 dakika pişiriyoruz. Kekik, sarımsak ve tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alıyoruz. Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine döküyoruz. Üzerine domatesi sıralıyoruz, biberleri de aralarına yerleştiriyoruz. Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz
|
Fırında Köfte Patates |
|
tayanç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc153008
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2020
481 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
2 adet orta boy kırmızı biber
Köfte harcı için:
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı tuz
Kuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.
Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.
Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.
Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.
Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.
Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.
En üste de köfteleri dizin.
Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.
Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
|
Fırında Köfteli Patates |
|
sütlaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc133064
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
887 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane büyük patates
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
1 kaşık salça
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
Köfte için:
200 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Köfte için derin bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, galeta ununu ve baharatları alıp köftemizi yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli veriyoruz. Patateslerimizi soyup uzunlamasına dilimliyoruz. Köftelerin boyutunda olmalılar. Patateslerimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Köftelerimizi de aynı şekilde kızartıyoruz. Soğanı dörde bölüp tavada kızgın yağda kavuruyoruz. Biberleri ikiye bölüyoruz. Soğanların üzerine alıyoruz. Salçayı da ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra doğrayıcıdan geçirdiğimiz domatesi de tavamıza alıp, tuzunu ve baharatını ayrıca, 1 bardak suyu koyup 2-3 dakika soteliyoruz. Köfte ve patateslerimizi fırın kabına diziyoruz. Üzerine domatesli sosumuzu döküp önceden ısınmış 200 derece fırında 5 dakika pişirip servis yapıyoruz.
|
Fırında Köfte Patates |
|
fatoş nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2013
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc85287
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2013
2,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Birkaç Damla limon
1 Yeterince maydanoz
1 Adet kuru soğan
1 Tutam kekik
1 Tutam kimyon
250 gr kıyma
1 Biraz biber salçası
2 Adet ekmek içi dilim
5 Adet patates
2 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam kuru nane
1 Tutam pul biber
1 Biraz DOMATES SALÇASI
1 Adet yumurta sarısı
KIYMA EKMEK İÇİ BAHARATLAR RENDELENMİŞ SOĞAN VE MAYDANOZ YUMURTA SARISI VE SALÇALARI BİR KABA KOYUP İYİCE YOĞURDUKTAN SONRA KÖFTEMİZİ 15 DK DİNLENDİRİN PATATESLERİ DİLİM ŞEKLİNDE DOĞRUYALIM BORCAMA DİZİP ARALARINA KÖFTELERİMİZİ KOYALIM 1 PARMAK SALÇALI SUYU HAZIRLAYIP İÇİNE DÖKELİM EN AZ 5 NOKYTAYA YAĞ DAMLATALIM, ÜSTÜNE DOMATES VE YEŞİLBİBER KESİP KOYALIM FIRINA ATALIM YAKLAŞIK 1 SAAT DAVUL FIRINDA PİŞİRELİM SUYU İYİCE ÇEKTİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.
|
|