|
Fırında Muhallebi |
|
Buğday Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kerkük |
Kısa URL: https://ml.md/lc52374
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2010
5,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
2 adet yumurta sarısı
Süt, pirinç unu, şeker, nişasta tencereye konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Fırın ısısına dayanıklı kaselerin dörte üçü kadar muhallebi konur. Bir kase ayrılır, yumurta sarısıyla iyice karıştırılır. Yumurtalı muhallebi muhallebilerin üzerine kaşıkla paylaştırılır. Kaseler bir tepsiye yerleştrilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında koyu kırmızı renkte kızarana kadar pişirilir.
|
Fırın Muhallebi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132039
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
1,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Un ve tereyağı 5 dakika kavrulur. Üzerine soğuk süt ve şeker katılır. Göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya katılır. Uygun büyüklükte bir fırın kabına dökülür, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.02.2018
|
Fırın Muhallebi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132040
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
2,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için:
Fındık
Fıstık
Bir tencereye süt, toz şeker, pirinç unu, un ve nişasta konur.
Tencere ateşe alınır, sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir, ateşten alınır.
Isıya dayanaklı kaplara bölüştürülür.
Biraz soğuduktan sonra, muhallebi kaseleri bir fırın tepsisine dizilir.
Tepsi fırına verilir, ızgara pozisyonunda muhallebilerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzeri fındık ve fıstıkla süslenir.
|
|