|
Fırında Patates Oturtma |
 |
sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc67969
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 patates
2 domates
2 diş sarımsak
3 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1.5 su bardağı su
Patatesler soyulur, yuvarlak dilimler halinde kızgın yağa atılır ve kızartılır. Bir tava içine yeşil biberlerimizi ince ince doğrayıp biraz da yağ damlatarak kavrulmasını sağlarız. Kavrulan biberleri tavadan alıp bir tabakta bekletiriz. Bu arada kızaran patateslerimizi borcamın içine alırız. Patates kızartma işlemi bitince üzerine biberlerimizi serperek veya yayarak ortasına dökeriz. Tekrar bir tava içinde domatesimizi rendeleyerek içine sarımsakları da doğrayıp biraz kavururuz. Bir taraftan da bir kase içinde salçamızı alıp üzerine su ilave ederek salçayı sulandırırız. Sulanan salçayı patateslerin kenarından hafif üzerinde sızdırarak gezdiririz, üzerine tavadaki rendelenmiş domates sosunu da alıp dökeriz ve son olarak 1,5 su bardağı suyu borcamın kenarından eşit miktarda fazla patateslerin üzerine çıkmayacak şekilde dökeriz. Önceden ısıtılmış fırına 180 derecede pişermeye bırakırız. Fırında salçalı suyu biraz çekince ve mat bir görünüm alıncaya kadar birde biberleri hafif kızarıncaya kadar bekletiriz .
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.09.2023
|
Fırında Patates Oturtma |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178858
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Oturtma için:
4 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1,5 su bardağı domates konservesi (küp küp kesilmiş) (veya 2 adet domates)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde doğrayın.
Fırın tepsisine yayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp hafifçe tuzlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip kenara alın.
Kalan zeytinyağını ve tereyağını ocağa alın.
Kıymayı kavurmaya başlayın.
Renk alıp suyunu çekince sarımsak ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Salça, küp küp kesilmiş konserve domates ve ince kıydığınız sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayınca ocağı kısık ateşe alın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın.
Kapağını kapatıp bir 5-6 dakika daha bu şekilde pişirin.
Ardından ocaktan alın.
Oturtmayı hazırlayacağınız borcamı hafifçe yağlayıp, patateslerin yarısını tabanına dizin.
Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.
Kalan patatesleri kıymalı harcın üzerine dizdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip güzelce dağıtın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika, ardından sadece ızgara kısmını açarak 7-8 dakika daha pişirin.
Üstü kızarınca ocaktan alın.
Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin.
Dilimleyip servis edin.

|
Fırında Patates Oturtma |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182858
Gönderme Tarihi: 02.May.2025
104 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Patatesleri soyup halka şeklinde doğrayın ve hafif tuz serpip bekletin.
Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın, domatesleri rendeleyin.
Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Üzerine salçayı ekleyip karıştırın, ardından rendelenmiş domatesi ilave edin.
Fırın kabına patatesleri dizin, üzerine kıymalı harcın yarısını yayın.
Tekrar bir kat patates dizin ve üzerine kalan kıymalı harcı dökün.
Son kat olarak tekrar patatesleri ekleyin.
1 su bardağı sıcak su içinde 1 yemek kaşığı salçayı eritip yemeğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkan yemeği 5-10 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

|
|