|
|
Fırında Patatesli Tavuk |
 |
gök kubbe
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc67909
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011
3,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
1 bütün tavuk
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam nane
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı salça
Patatesler elma dilimi şeklinde kesilir. Tavukj parçalara ayrılır. Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Diğer malzemelerle birlikte karıştırılıp fırın poşetine konulur. Ağzı kapatılır. Poşetin üzerine delikler açılarak 180-200 derece fırında 35-40 dk pişirilerek servis yapılır.
Fotoğraf "adda" tarafından gönderildi. 16.02.2019
|
Fırında Patatesli Tavuk |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113080
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2015
2,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1 kg. kemikli tavuk eti
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Patatesler soyulur, elma dilimi doğranır.
Tavuk patates büyüklüğünde parçalanır.
Bir tepsiye patates ve tavuk parçaları eşit dağılacak şekilde dizilir.
Üzerine biraz sıvıyağ gezdirerek fırında pişirilir.

|
Fırında Patatesli Tavuk |
 |
kallavi
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140367
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019
785 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg tavuk but
1 kg tavuk kanat
4 patates
3 diş ezilmiş sarımsak
Kekik
Kırmızı pul biber
Kimyon
Karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin.
Derin bir kapta salça, baharat, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.
Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip 2-3 dakika kadar bekletin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

|
Fırında Patatesli Tavuk |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163774
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
659 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük bütün tavuk
4 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 adet limon ile suyu
2 dal kadar biberiye
1 yemek kaşığı ile kekik
1 çay kaşığı ile tuz
Limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve kekiği küçük bir kapta karıştırın
Bütün tavuğunuzu hazırladığınız bu sos ile ovun.
Çeşni olarak tavuğa lezzet vermesi için; 1 dal biberiyeyi tavuğun içine koyarak fırın tepsisinin orta bölümüne yerleştirin.
Kabuğu soyulmuş patatesleri, iri küpler halinde kesin.
Kalan biberiye ile harmanlayın ve fırın tepsisine, tavuğun yan kısımlarına dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 45 dakika, kadar tavuk nar gibi kızarana kadar pişirin.
Porsiyonlara ayırdıktan sonra sıcak olarak sevdikleriniz ile ikram edin.

|
Fırında Tavuk Patates |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3595 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185501
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 parça tavuk (but, kanat veya göğüs tercih edebilirsin)
4-5 adet orta boy patates
1 adet büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Tavuk parçalarını güzelce yıka, suyunu süzdür.
Patatesleri soyup iri iri doğra. Soğanı halka halka, sarımsakları dilimle.
Geniş bir kapta tavuk, patates, soğan ve sarımsağı karıştır.
Üzerine zeytinyağı, salça, baharatlar ve tuzu ekle. İyice harmanla.
Karışımı fırın tepsisine veya borcama yerleştir.
Sıcak suyu üzerine gezdir. İstersen tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatabilirsin (ilk yarım saat).
Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 45-55 dakika pişir. Üzeri kızarsın diye son 15 dakikada folyoyu kaldırabilirsin.

|
Fırında Patatesli Tavuk |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3595 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185742
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2025
17 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 parça tavuk but veya kalça
4 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tavuk parçalarını yıkayıp süzün. Patatesleri ve havuçları soyup halka şeklinde doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde, sarımsakları ise bütün halde bırakın.
Derin bir kapta zeytinyağı, salça, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı toz biberi karıştırın. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Tavuk parçalarını bu karışıma ekleyin, elinizle harmanlayarak her tarafının sosa bulanmasını sağlayın.
Fırın tepsisine patates, havuç ve soğanları yerleştirin. Üzerine marine edilmiş tavuk parçalarını dizin. Kalan sostan tepsinin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Tavukların üzeri kızardığında ve patatesler yumuşadığında yemeğiniz hazır.
Fırından çıkan yemeği sıcak servis edin. Yanına pilav veya cacık ekleyerek tamamlayabilirsiniz.

|
|