|
Fırında Tahin Helvası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180810
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kase sade tahin helvası
1 çay bardağı süt
1/2 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
5 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Derin bir kaseye helvayı ufalayarak koyun. Üzerine süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
Karışımı küçük, ısıya dayanıklı fırın kaplarına veya tek bir fırın kabına dökün ve üzerini spatula ile düzeltin.
Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 8-10 dakika) pişirin.
Fırından aldıktan sonra helva sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
Fırında Tahin Helvası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167201
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2022
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
250 gr sade helva
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
Toz antep fıstığı, kırık fındık ya da ceviz
Hazırlanışı
Helvayı iri iri parçalayarak derin bir kaseye alın. Üzerine süt, tereyağı ve limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice ezin ve elde ettiğiniz karışımı minik güveç kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilediğiniz malzemelerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Tahin Helvası |
|
zahhra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc152786
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020
450 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın.
Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderdan geçirin.
Hazırladığınız karışımı orta boylarda ya da küçük boylardaki güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine pay edin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Dilerseniz üzerine dondurma koyup da servis edebilirsiniz.
|
Fırında Tahin Helvası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115255
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016
2,396 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram sade tahin helvası
½ adet limonun suyu
1 adet havuç
Ceviz içi
Helvayı çatalla iyice ezip üzerine limon suyunu sıkın.
Rendelediğiniz havucu ekleyin.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına koyup üzerini ceviz içi ile süsleyin.
175 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
|
Fırında Tahin Helvası |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc7110
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2006
3,533 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram sade tahin helva
1 çay bardağı limon suyu
Fırına girebilecek cam yayvan bir kap içinde tahin helvasını bir çatal ile ezerken limon suyunu ekleyin. Bir iki parmak kalınlığında bir hamur haline gelince önceden ısıtılmış bir fırında üstü açık kahve rengine dönüşüp ince kabuk bağlayana kadar tutun. Soğutmadan servis yapın. Fırında helva oldukça ağır ve kuvvetli bir gıdadır. Soğuyunca sertleşerek ilk lezzetini kaybeder. Helva fırında gereğinden fazla kalırsa üzerinde oluşan kabuk çatlar ve kırılır. Fırına sokmadan aynı karışımı soğuk olarak da sofraya getirebilirsiniz.
ML® Ninem Kanepe için tıklayın
|
|