| 
 
 
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
Güney 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7110 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2006 
3,645 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram sade tahin helva
 
1 çay bardağı limon suyu
 
 
Fırına girebilecek cam yayvan bir kap içinde tahin helvasını bir çatal ile ezerken limon suyunu ekleyin. Bir iki parmak kalınlığında bir hamur haline gelince önceden ısıtılmış bir fırında üstü açık kahve rengine dönüşüp ince kabuk bağlayana kadar tutun. Soğutmadan servis yapın. Fırında helva oldukça ağır ve kuvvetli bir gıdadır. Soğuyunca sertleşerek ilk lezzetini kaybeder. Helva fırında gereğinden fazla kalırsa üzerinde oluşan kabuk çatlar ve kırılır. Fırına sokmadan aynı karışımı soğuk olarak da sofraya getirebilirsiniz.
 
 
 ML® Ninem Kanepe için tıklayın
 
  
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115255 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2016 
2,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram sade tahin helvası
 
½ adet limonun suyu
 
1 adet havuç
 
Ceviz içi
 
 
Helvayı çatalla iyice ezip üzerine limon suyunu sıkın.
 
Rendelediğiniz havucu ekleyin.
 
Isıya dayanıklı bir fırın kabına koyup üzerini ceviz içi ile süsleyin.
 
175 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152786 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020 
556 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
300 gram tahinli helva (fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 çay bardağı süt
 
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın.
 
Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderdan geçirin.
 
Hazırladığınız karışımı orta boylarda ya da küçük boylardaki güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine pay edin.
 
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
 
Dilerseniz üzerine dondurma koyup da servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167201 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2022 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
250 gr sade helva
 
1 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Üzeri için;
 
 
Toz antep fıstığı, kırık fındık ya da ceviz
 
Hazırlanışı
 
Helvayı iri iri parçalayarak derin bir kaseye alın. Üzerine süt, tereyağı ve limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice ezin ve elde ettiğiniz karışımı minik güveç kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilediğiniz malzemelerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180810 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2024 
219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kase sade tahin helvası
 
1 çay bardağı süt
 
1/2 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
 
5 damla limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Derin bir kaseye helvayı ufalayarak koyun. Üzerine süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.
 
Karışımı küçük, ısıya dayanıklı fırın kaplarına veya tek bir fırın kabına dökün ve üzerini spatula ile düzeltin.
 
Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 8-10 dakika) pişirin.
 
Fırından aldıktan sonra helva sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182156 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2025 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çukur bir kapta dilediğiniz kadar tahin helvasını, bir miktar pekmez ile iyice ezip, bulamaç haline getirin.
 
Daha sonra fırın kaplarına koyup, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, orta ısılı fırında bekletin.
 
Fırından aldıktan sonra, limon, portakal dilimleri ve ceviz ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Tahin Helvası | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182725 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2025 
109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram tahinli helva (istediğiniz herhangi bir çeşidi)
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 çay bardağı süt
 
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Helvanızı küp küp doğrayın ve derin bir kabın içerisine alın. Üzerine sütünü, oda sıcaklığındaki tereyağını ve limon suyunu ilave edin. Bir çatal yardımıyla hepsini ezin ya da blenderden geçirin.
 
Hazırladığınız karışımı, küçük güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine paylaştırın. (İsterseniz tek bir tane büyük yuvarlak bir güveç kabında da pişirebilirsiniz.) 190 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |