|
|
Fırında Türlü |
|
ölçü
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54192
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
3,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
100 gram kuzu kuşbaşı et
3 patlıcan
100 gram bamya
2 kabak
150 gram taze fasulye
2 soğan
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 domates
4 sivribiber
3 su bardağı kemik suyu
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
HAZIRLANIŞI:
1 soğanı küp doğrayın, fasulyeyle birlikte tereyağının üçte ikisini 10 dakika kavurun, salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha kavurun, kemik suyunu ilave ettikten sonra 25 dakika kaynatın. Kabaklar, bamya, 1 patlıcan ve 2 sivribiberi küp doğrayıp fasulyenin üzerine ekleyip 15 dakika kaynatın. Diğer iki patlıcanı dilimleyip yağda kızartın. Diğer soğanı ince kıyın kalan tereyağında kavurun, üzerine eti ekleyip 5 dakika daha kavurun, yarım su bardağı su ilave ettikten sonra, et pişene kadar kaynatın. Pişirdiğiniz sebzelerle eti karıştırın ve tepsiye yayın, kızarmış patlıcanları üstüne dizin. En üste iri doğranmış domates ve biberleri dizip, orta ısıdaki fırında 7-8 dakika pişirdikten sonra servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021
|
|
Fırında Türlü Tarifleri Isırgan Tarifleri
|
|