Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Havuç Tarifleri > Fırında Türlü (4 adet - 122,235 defa bakıldı)

Fırında Türlü


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Türlü

ölçü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2010
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc54192
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010
3,148 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
100 gram kuzu kuşbaşı et
3 patlıcan
100 gram bamya
2 kabak
150 gram taze fasulye
2 soğan
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 domates
4 sivribiber
3 su bardağı kemik suyu
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salça
Tuz

HAZIRLANIŞI:
1 soğanı küp doğrayın, fasulyeyle birlikte tereyağının üçte ikisini 10 dakika kavurun, salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha kavurun, kemik suyunu ilave ettikten sonra 25 dakika kaynatın. Kabaklar, bamya, 1 patlıcan ve 2 sivribiberi küp doğrayıp fasulyenin üzerine ekleyip 15 dakika kaynatın. Diğer iki patlıcanı dilimleyip yağda kızartın. Diğer soğanı ince kıyın kalan tereyağında kavurun, üzerine eti ekleyip 5 dakika daha kavurun, yarım su bardağı su ilave ettikten sonra, et pişene kadar kaynatın. Pişirdiğiniz sebzelerle eti karıştırın ve tepsiye yayın, kızarmış patlıcanları üstüne dizin. En üste iri doğranmış domates ve biberleri dizip, orta ısıdaki fırında 7-8 dakika pişirdikten sonra servis edin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 21.06.2021


Fırında Türlü

kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc74093
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
4,419 defa indirildi / yazdırıldı




2-3 adet patlıcan
İstediğiniz kadar bezelye
2-3 kabak
1/2 kg kıyma
2-3 havuç
Nane
Pul biber
Karabiber
1-2 yemek kaşığı biber salçası ya da domates salçası

Kabakları, patlıcanları, havuçları, patatesleri küp küp doğrayıp az yağda kızartın. Kırmızıbiberleri de kızartın. Bezelyeleri haşlayın. Kıymayı soğanla kavurun. İçine baharatları katın. Kızaran bütün malzemeyi fırın tepsisine alın. Haşlanmış bezelyeyi ve en son üzerlerine kıymalı karışımı yayalım. Salçayı su ile inceltelim içine tuzunu ilave edelim ve kebabımızın üzerine gezdirelim. Yarım saat kadar fırınlayalım ve servis yapalım.


Fırında Türlü

vız vız vız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2015
Mesajlar: 39
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc105857
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015
1,563 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kemikli et (haşlanmış)
1 kg patlıcan
1 soğan
4 biber
2 diş sarımsak
4 domates
3 patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
50 gr sıvı yağ
1 kaşık salça

İlk olarak patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Domates kabukları soyulup küp şeklinde bir kaba doğranır. Biberler de küp şeklinde ayrı bir kaba doğranır. Sarımsak ayıklanır biraz küçültülür bir kaba konulur. Patatesler soyulup doğranır. Fırın tepsisine önce patatesler üzerine haşlanmış etleri. Sonra patlıcan ve biberleri en üste domatesleri yerleştirin. Ayrı bir kapta salça, karabiber, pul biber, sarımsak, sıvı yağ ve iki bardak su ile bir taşım kaynatarak sebzelerin üzerine dökülerek ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.


Fırında Türlü

turhallı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc136274
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2018
757 defa indirildi / yazdırıldı




www.electrolux.com

Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm kalınlığında (kemiğe dik kesilmiş)
4 orta boy havuç, küçük küpler halinde kesilmiş
4 baş kereviz, küçük küpler halinde kesilmiş
1 kg olgun domates; kabukları soyulmuş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve küpler halinde kesilmiş
1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın doğranmış
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un, kaplama için
6 yemek kaşığı zeytinyağı
500 ml et suyu
3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
1/2 çay kaşığı kekik ve mercanköşk
2 defne yaprağı
2 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

4 çorba kaşığı tereyağını bir kızartma kabında eritin ve sebzeleri içinde soteleyin. Sebzeleri kabın dışına alın.
Dana incik dilimlerini yıkayın, kurutun, baharatlayın ve unla kaplayın. Kalan unu atın.
Zeytinyağını kızdırın ve dilimlerialtın sarısı olana kadar orta ısıda pişirin.
Eti dışarı alın ve kalan zeytinyağını kaptan dışarı dökün.
Kızartma tepsisindeki et sularını ve 500 ml etsuyunu karıştırın, maydanozu, kekiği, mercanköşkü ve küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyin.
Tuz ve karabiberle terbiye edin. Sonra tekrar kaynamaya alın.
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti koyun ve üzerine sosu dökün. Kızartma kabını bir kapakla kapatın ve fırına verin 120 dakika pişirin.






Fırında Türlü Tarifleri Havuç Tarifleri



(4 adet Fırında Türlü 122,235 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort