1 su bardağı tereyağı
2 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr mısır unu
2 su bardağı buğday unu
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
Tereyağı ve yer fıstığı ezmesini bir kasede çırpın
Üzerine pudra şekeri,mısır unu ve sade unu ilave edin
Karışımı avuç içlerinizi kullanarak 25 adet küçük top şeklinde yuvarlayın ve yağlı tepsiye dizin
Parmak uçlarınızla kurabiyeleri yayın
Birkaç adet yer fıstığını kurabiyelerin üzerine dizin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
1 tane yumurta
100-120 gram tereyağı
1 su bardağı kadar şekersiz fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Yumurta, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, fıstık ezmesi ve şekeri tek renk olana kadar mikserle çırpın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin ve sonra da kabarma tozunu ekleyin.
Avuç içinize istediğiniz boyutta toplar halinde alıp hafifçe bastırıp yassılaştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri yerleştirin.
Öncede ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc178208
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı fıstık ezmesi
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış bir fırın tepsisini hazırlayın.
Büyük bir karıştırma kabında fıstık ezmesi ve esmer şekeri iyice karıştırın.
Karışıma yumurta, vanilya özütü, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ellerinizle yuvarlayarak hafifçe bastırarak kurabiye şekli verin. Pişirme tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerinde tamamen soğumalarını sağlayın.
Fıstık ezmeli kurabiyeleriniz servise hazır.