Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Helvalar > Fıstıklı İrmik Helvası (4 adet - 111,045 defa bakıldı)

Fıstıklı İrmik Helvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Aside Tarifleri
Cevizli Helva Tarifleri
Fıstıklı Helva Tarifleri
Höşmerim Tarifleri
İrmik Helvası Tarifleri
Kâğıt Helva Tarifleri
Peynir Helvası Tarifleri
Süt Helvası Tarifleri
Pişmaniye Tarifleri
Tahin Helva Tarifleri
Un Helvası Tarifleri
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fıstıklı İrmik Helvası

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35498
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2009
2,623 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

20 g tereyağı
550 g irmik (3 su bardağı)
1500 ml süt (6 su bardağı)
30 ml ayçiçek yağı (2 çorba kaşığı)
150 g antepfıstığı

Bir tencerede tereyağı eritilir. Yağ kızınca irmik eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak, irmik kahverengileşene kadar yaklaşık beş dakika kavrulur.
Süt eklenerek karıştırılır. Şeker konulduktan sonra 2 dakika kaynatılır ve ateşten alınır. Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakılır.
Bu arada bir tavada ayçiçek yağı kızdırılır. Yağ kızınca içine fıstıklar atılır ve altın sarısı renk alıncaya kadar kavrulur. Demlenmiş helvayla fıstıklar tahta bir kaşıkla harmanlanır. Tane tane dökülen helva, ılık ılık servis edilir.


ML® Fıstıklı Cevizli Helva için tıklayın


Fıstıklı İrmik Helvası

hürcann
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2016
Mesajlar: 22
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc118269
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,830 defa indirildi / yazdırıldı




Arzu Yıldız

1,5 su bardağı irmik
Dolmalık fıstık
½ paket margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Soğuk şerbeti için:
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker

Tenceremizin içerisine sıvı yağ ve margarin yağı alalım eriyene kadar kısık ateşte bekleyelim. Dolmalık fıstığı ve irmiği ekleyelim fıstığı önceden kavurup daha sonra irmiği eklerseniz helvamız çok kavrulacağı için fıstıkların yanma ihtimali oluyor o yüzden ikisini birden ilave edin. Kavuralım kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar. Süt ve toz şekeri karıştıralım kavrulan ve rengi dönen helvamızın üzerine yavaş yavaş dökelim. Yine kısık ateşte kıvamı koyulaşana ve şerbeti çekene kadar karıştıralım daha sonra ocaktan alalım Ocaktan aldığımız fıstıklı helvamızı bir kaşık yardımı ile servis tabağımıza alalım.



Fıstıklı İrmik Helvası

peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc123525
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
1,241 defa indirildi / yazdırıldı




Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin


2 su bardağı irmik
200 gr tereyağı
Yarım su bardağı çam fıstığı
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağından az fazla şeker

Tereyağını tencerede eritin. Çam fıstıklarını ekleyip hafifçe kavurun. İrmiği ilave edip 15 dakika süreyle hiç ara vermeden kavurun. Su ve şekeri başka bir tencerede karıştırıp kaynatın. Sütü ekleyin. Kavurduğunuz irmiğin üzerine yavaşça ilave edin. Şekerli karışımı çekene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika demlendirin. Servis yapın.



Fıstıklı İrmik Helvası

perver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc146868
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2019
535 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Tereyağını tencereye alın. Eridikten sonra fıstıkları ve irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Şekeri ilave edin. Bir-iki kez karıştırın. Ardından yine tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek, sütü ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Ilık olarak servis yapın.







Fıstıklı İrmik Helvası Tarifleri Helvalar



(4 adet Fıstıklı İrmik Helvası 111,045 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort