Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer İkram Tarifleri > Gerdan tatlısı (4 adet - 182,083 defa bakıldı)

Gerdan tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Gerdan tatlısı

nln64
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc17188
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2007
2,846 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet koyun gerdanı,
30 adet kuru kayısı,
30 adet erik,
2 adet kalın çubuk tarçın,
5-6 adet karanfil,
2 paket damla sakızı,
1 su bardağı badem,
yarım su bardağı çamfıstığı,
4 su bardağı toz seker

Gerdanın yağlarını ayıklayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin, önce Orta, sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın. Kaynarken üzerindeki köpüğü alın. Kemiğinden ayrılacak kadar iyi piştikten sonra suyunda soğumaya bırakın. Haşlanmış gerdanın etlerini kemikten ayırın. Etler arasında kalan yağ ve sinirleri iyice ayırarak lif lif ayırın. Ayıkladığınız etleri büyük bir tencereye koyun.
Süzdüğünüz gerdan suyunu etlerin üzerine ilave edin. Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra ocağın altını kısın.
24 saat suda beklemiş kayısı ve erikleri atın. Tahta kaşıkla karıştırıp yumuşamalarını bekleyin.
Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyunuda ilave edin.
Kayısılar yumuşar gibi olunca 2 çubuk tarçın, 5-6 adet karanfil, 1 su bardağı zarından ayıklanıp kavrulmuş badem ve yarım su bardağı kavrulmuş fıstığı ekleyin. 4 su bardağı tozşekeri katın.
Karıştırarak eritin ve az şekerle dövdüğünüz damla sakızını ilave edin.
Biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın, ikram kaplarını alın ve servis yapmadan önce mutlaka ısıtın.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 14.01.2022


Gerdan Tatlısı

salkım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.06.2009
Mesajlar: 27
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc37153
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2009
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




15 kişilik
1 adet koyun gerdanı
30 adet kuru kayısı
30 adet kuru erik
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
2 paket damla sakızı
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
4 su bardağı tozşeker

Kayısı ve erikleri bir gece suda bekletin. Bademleri kaynar suda 5 dakika pişirip kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurup kenara alın. Dolmalık fıstıkları da kavurun. Gerdanın yağlarını ayıklayıp bir tencereye alın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Önce orta sonra kısık ateşte kemiğinden ayrılıncaya kadar, ara sıra üzerinde biriken köpükleri alarak pişirin. Soğuduktan sonra kemikleri ve etlerin arasındaki sinirleri çıkarın. Eti lif lif ayırıp büyük tencereye alın. Üzerine gerdanı pişirdiğiniz sudan biraz ekleyin. Tencereyi orta ateşte kaynamaya bırakın. Ocağın altını kısıp bir gece suda bekletip süzdüğünüz kayısı ve erikleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak yumuşamalarını bekleyin. Kaynama sırasında su eksilirse haşlama suyundan ekleyin. Kayısılar yumuşamaya başladığında tarçın, karanfil, badem ve dolmalık fıstığı ilave edin. Biri iki taşım kaynadıktan sonra tozşeker ve az miktarda tozşekerle dövdüğünüz damla sakızını tencereye ekleyin. 5-10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis kaplarına alıp sıcak olarak ikram edin.


Gerdan Tatlısı

Hilal Kutlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc54401
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
2,584 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
1 adet koyun gerdanı (kuzu olabilir)
200 gram kuru erik
200 gram kuru kayısı
100 gram badem
300 gram toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı damla sakızı

YAPILIŞI:
Gerdanın yağlarını temizleyip, iyice yıkayalım.
Su dolu bir tencereye gerdanı koyup, iyice haşlayalım.
Gerdan haşlanıp ilik gibi olunca,sudan çıkarıp,kemiklerini ayıralım.
Etleri didikleyip, tekrar tenceredeki suya koyarak ocağa oturtalım.
içine kuru erik ve kayısıyı yıkayarak atalım ve iyice pişirelim.
iyice pişince, şekerini ilave edelim.
Üzerindeki köpükler gidinceye kadar kaynatalım.
Bu esnada, bir kapta tarçın ve sakızı dövelim.
Tatlı biraz koyulaşınca, tarçını ve sakızı içine serpip, ağzını kapatalım ve ocaktan indirelim.
Bademleri sıcak suda kaynatıp, kabuklarını soyalım ve kavuralım.
Servis tabağına boşalttığımız tatlıyı, bademlerle süsleyerek servis yapalım.

NOT: Bu tatlının özelliği, ısıtılarak sıcak yenmesidir.


Gerdan Tatlısı

çanak çömlek
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc152529
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020
712 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet kuzu gerdan
1,5 su bardağı badem
6 su bardağı toz şeker
20 adet erik
2 yemek kaşığı damla sakızı
3 adet çubuk tarçın
20 adet kuru kayısı
7-8 adet karanfil
1 su bardağı dolmalık fıstık

Erikleri ve kuru kayısıları suya koyup yumuşatın.
Dolmalık fıstıkları kavurun.
Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin.
Gerdanı yağlarını ayıkladıktan sonra tencereye alın.
Eti üzerini geçmeyecek kadar suda orta ateşte pişmeye bırakın. Pişerken suyun üzerinde biriken köpükleri toplamayı ihmal etmeyin.
Et yumuşayıp kemiklerinden ayrılana kadar piştiğinde yağını ve sinirini iyice temizleyip elinizle lif lif ayırın.
Etleri başka bir tencereye alıp et suyunu da süzerek etlerin üzerine ekleyin.
Yemeği yeniden ocağa alıp kısık ateşte yeniden pişirmeye başlayın.
Suda ıslattığınız erik ve kayısıları da ete ilave edip pişirmeye devam edin.
Meyveler yumuşadığında, karanfil, badem, tarçın ve kavrulmuş fıstıkları da tencereye ekleyin.
Ardından şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin.
Son olarak damla sakızını da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
Önceden ısıttığınız kaplarda ılık servis edin.







Gerdan tatlısı Tarifleri Diğer İkram Tarifleri



(4 adet Gerdan tatlısı 182,083 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort