Kısa URL: https://ml.md/lc147045
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2019
482 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram yufka
500 gram kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 demet nane
Zeytinyağı
Tuz
Kaymak
Karabiber
Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Baharatını da ekleyip yaklaşık 2 dakika daha kavurun.
Ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Nane ve maydanozu ince ince kıyıp patatesli harcın içine ilave edin.
Yufkaları tek tek açarak içine kaymak ve harcı koyun. Daha sonra bohça şeklinde kapatın.
Tavada kısık ateşte her iki tarafını yağlayarak pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc164706
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
182 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. yufka
500 gr. kaymak
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 demet nane
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Bir tencerede patatesler haşlanıp rendelenir. İnce doğranmış soğanlar bir tencerede sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş patatesler ve baharat ilave edilip, 2 dakika daha kavrulur. Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Nane ve maydanoz ince ince kıyılıp soğuyan harcın içine eklenir. Yufkalar tek tek tezgaha açılır, içine kaymak ve iç harcı konup, bir bohça şeklinde kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte önlü arkalı yağlanarak pişirilir.