Kısa URL: https://ml.md/lc150482
Gönderme Tarihi: 12.May.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
300 Gr Göce Tarhanası
1250 Ml Ilık Su
30 Gr Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Bir gün öncesinden 500 ml ılık suda bekletilip yumuşatılan tarhana, el ile ezilir.
Üzerine 750 ml su eklenir. Sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Yoğunluğuna göre su ilave edilir.
Bir tavada tereyağı eritilerek kırmızı biber ve nane eklenir.
Çorbanın üzerine gezdirilip servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc115619
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2016
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
Ebru Aydın
1 su bardağı göce tarhanası
5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Bir gün öncesinden iki su bardağı ılık suda bekletilip yumuşatılan tarhana, el ile iyice ezilir. Üzerine üç su bardağı su eklenir. Tuzu ilave edilir. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Yoğunluğuna göre su ilave edilebilir. Bir tavada tereyağı eritilerek kırmızıbiber ve nane eklenir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Servis edilir.
Göce, yoğurt, un beraber yoğrulup üç gün ekşimesi için bekletilir. Bekletilen hamur yemek kaşığı kadar parçalar alınıp bir bez üzerine dökülerek güneşte kurutulur.
Çorbanın yapılışı:
1 çorba kasesi göce
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Tarhanamızı bir gün öncesinden 2 su bardağı ılık suda bekletiriz. Yumuşayan tarhana el yardımı ile iyice ezilir. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir. Sürekli karştırarak kaynatılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine salça, kırmızıbiber ve nane eklenir. Çorbanın üzerine ilave edilirek sıcak servis yapılır.
Göce: Bayhana denilen taşın içinde buğdayın ezilmesiyle elde edilir.